Contador før sæsondebut: Jeg er lidt bagud

I Ruta del Sol tørner Alberto Contador og Chris Froome sammen for første gang i sæsonen, men Contador anser det for at være 'kompliceret at vinde'

Alberto Contador (th) får i Ruta del Sol hjælp af sin unge holdkammerat Michael Valgren (tv), som også håber på en plads ved Contadors side i årets Tour de France. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Alberto Contador (th) får i Ruta del Sol hjælp af sin unge holdkammerat Michael Valgren (tv), som også håber på en plads ved Contadors side i årets Tour de France. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Følg Cykling

Tour-rivalerne Alberto Contador (Tinoff-Saxo) og Chris Froome (Sky) tørner for første gang i denne sæson sammen, når etapeløbet Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol - eller bare Ruta del Sol - skydes i gang onsdag.

Det bliver sæsondebut for dem begge. Contador har aldrig kørt løbet før, og det er fire år siden, at Froome sluttede som nummer 50 i sin eneste optræden i løbet, så de står nogenlunde lige på det punkt. Men mens Froome erklærer sig parat til at gå efter sejren, er Contador mere tvivlende om sin aktuelle form.

- I år har jeg skruet ned for intensiteten. Jeg har ønsket at være på et godt niveau uden at tære for meget på kræfterne. Måske er jeg lidt længere bagud end på samme tid sidste år, siger Contador i en pressemeddelelse.

Kræver hårdere straf til Contadors eks-træner

- Jeg er en rytter, som kan lide at yde sit maksimale i ethvert løb, og det vil jeg også gøre her. Jeg vil gøre mit bedste for at slutte med det bedst mulige resultat, men men hensyn til at vinde, så tror jeg, det er kompliceret, siger Contador.

Han blev forleden citeret viden om for at have erklæret, at han vil indstille karrieren i 2016, men her ved indgangen til 2015-sæsonen maner han til besindighed og antyder, at hans udtalelser er blevet overfortolket.

- Man skal være opmærksom på, at der stadig er to hele sæsoner foran mig. Nogle lader til at tro, at jeg trækker mig tilbage i morgen, men der er stadig 1000 løb foran os, siger 32-årige Contador i pressemeddelelsen.

Contador varsler karrierestop i 2016

Chris Froome fylder 30 år i maj måned og fortsætter hellere end gerne til han bliver 40, hvis kroppen tillader det. Det siger han i et interview med cyclingnews.com, hvori han også lader forstå, at han da gerne igen åbner sin sæson med en sejr. De to seneste år har han sæsondebuteret med en sejr i Tour of Oman.

- De fleste er her for at prøve at vinde løbet, siger Froome i interviewet, som er lavet som optakt til Ruta del Sol.

- Vi stiller til start med et virkelig godt hold. Jeg kommer direkte fra en god træningslejr i Sydafrika, så vi vil helt sikkert forsøge at vinde løbet, siger Froome.

- Jeg ved ikke, hvor Alberto er rent formæssigt lige nu, men jeg har haft en ganske god vinter, og jeg er meget glad for det arbejde, jeg har lavet.

- Der har været minimale afbrydelser, god træning, og min vægt er god. Jeg føler mig sund, og jeg er sulten efter at komme i gang igen, siger Froome.

Riis sender dopingmistænkt i aktion

Ruta del Sol består af seks etaper med en kort enkeltstart og to bjergafslutninger. Den første kommer på tredje etape, hvor feltet først skal over to stigninger i kategori 1 og 2. I finalen venter Hazallanas-stigningen, som er 7,3 kilometer lang.

- Jeg kender Hazallanas, og jeg ved, at den er særligt hård. Det er der, vi får at se, hvordan jeg står i forhold til de andre, siger Alberto Contador i holdets pressemeddelelse om Ruta del Sol.

Fjerde etape byder også på udmarvende bjerge. Tre stigninger i kategori 3 skal bestiges før finalen på Alto de Allanadas. Det er en 5,4 kilometer lang stigning med maksimal stigningsprocent på 21.

Contador får i løbet støtte af Ivan Basso, Michael Valgren, Matteo Tosatto, Evgeny Petrov, Jesus Hernandez og Sergio Paulinho.

Chris Froome er kaptajn for Peter Kennaugh, Vasil Kiryienka, Mikel Nieve, Nicolas Roche, Kanstantsin Siutsuo og Xabier Zandio.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.