Contador i Tour-form: Sejrer - men ikke opad ...

Alberto Contador gav en lille Tour-huskekage til Nairo Quintana

Contador virker klar til Touren (Foto: ANSA)
Contador virker klar til Touren (Foto: ANSA)

Det er ikke mange uger siden, Alberto Contador vandt Giro d'Italia og straks gik i gang med restitutionen frem mod årets Tour de France.

Det er ikke blevet til mange træningskilometer på cyklen, har han selv indrømmet, fordi behovet for afslapning ovenpå en hård Giro var tiltrængt.

Men alligevel har Contador ikke smidt den gode form ud af vinduet. Det viste den spanske Tinkoff-Saxo-stjerne lørdag, da han vandt tredje etape i det franske etapeløb Route de Sud.

Chris Froome må nøjes med at overnatte på de franske hoteller i dette års Tour de France. (Foto: All Over) Cykling Hjemløs Tour-favorit: UCI afviser Froomes rullende hjem

På den bjergrige etape sad Contador sammen med Tour-konkurrenten Nairo Quintana op ad dagens sidste, skrappe stigning Port de Balés. Men uvant Contadors normale sejre, så kom sejren ikke ved et angreb op ad. De to sad nemlig sammen over den sidste stigning, men på vej ned fra Balés viste Contador, at han rummer kvaliteter både opad og nedad, da han kørte fra Quintana og alene i mål til etapesejr og en ny førertrøje. 13 sekunder senere kom Movistar-kaptajnen i mål.

Nej, løbet svulmer ikke ligefrem med hårde konkurrenter, og ser man bort fra Quintanas tilstedeværelse, så er konkurrencen ikke imponerende, og den bliver markant større, når Touren står for døren, men det ændrer ikke ved, at spanieren fik lidt ekstra selvtillid og sendte en huskekage af sted til årets måske største Tour de France-favorit Nairo Quintana, og de to andre formodede favoritter Froome og Nibali:

Der skal holdes øje med Contador både opad stigningerne, og når de kører ned fra dem igen...

Froome nuppede etapesejren for anden dag i træk (Foto: PA) Cykling Så du med Contador? Chris Froome ryddede bordet

Route de Sud slutter i morgen med en mere human etape, og det betyder, at det skal gå meget galt, hvis Contador ikke skal ende som sejrherre i løbet. Dermed gentager han holdkammerat Nicolas Roches bedrift fra sidste år.

Blandt de fire Tour-favoritter ender både Chris Froome og Contador deres forberedelsesløb med en etapeløbssejr, mens Vincenzo Nibali og Quintana må 'nøjes' med hædrende omtale.

Juli må vise, om rollerne bliver byttet om til den tid...

4 kommentarer
Vis kommentarer