Contador overrasket over danskerne

Den spanske cykelstjerne Alberto Contador nyder stor opbakning fra danske fans. Det kom bag på ham

Contador har fans overalt. Også mange danskere bakker den spanske stjerne op (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Contador har fans overalt. Også mange danskere bakker den spanske stjerne op (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Cykling

Det startede med Laurent Jalabert, fortsatte med Tyler Hamilton, Ivan Basso, Carlos Sastre, Fränk og Andy Schleck. Alle som en har de ageret kaptajner på Bjarne Riis’ cykelhold, siden den danske teammanager trådte ind som holdejer i efteråret 2000.

Alle førnævnte sikrede sig store sejre og triumfer under Riis’ ledelse, og deres popularitet blev større og større i Danmark, som danskerne lærte stjernerne at kende. De blev alle gjort til ’næsten-danskere’ og nød enorm opbakning fra danskerne.

I 2011 blev det så Alberto Contadors tur til at blive gjort til ’dansker’. Da han overtog kaptajn-stafetten fra Schleck-brødrene, blev det ham, danskerne elskede.

Selvom der lige skulle lidt tilvænning til, fordi han længe havde været fjenden, da det var ham, Schleck-brødrene kæmpede med. Det fortæller Contador til Ekstra Bladet.

Tinkov: Contador kan stoppe karrieren i år

- Det er sjovt, for jeg husker, da jeg kom til holdet i 2011, der havde holdets stjerner været Schleck-brødrene - mine rivaler -  og det var dem, der var populære. Men så ændrede alting sig, da de valgte at køre for konkurrenten, mens jeg var den nye, gamle rival, som de skulle holde med.

- Men jeg husker, den første gang jeg var i Danmark til et kriterium efter Touren i 2010, at jeg skrev rigtig mange autografer. Da jeg efterfølgende var til pressekonference, hvor vi underskrev kontrakten, var jeg meget overrasket over alle de danskere, der var dukket op, og som pludselig bakkede mig op og hyldede mig, forklarer Contador.

- På de sociale medier har jeg også støtte fra mange danske fans. De sender mig billeder og alt muligt andet, og bakker mig op. Det er rart, lyder det fra spanieren.

Contador før sæsondebut: Jeg er lidt bagud

Lige nu kan danskerne bakke Contador op i det spanske etapeløb Ruta del Sol. Her fører spanieren løbet efter onsdagens to del-etaper, hvor han erobrede førertrøjen efter sen-eftermiddagens enkeltstart.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.