Annonce:
Annonce:

Contador rystet: Troede ikke det kunne ske

Alberto Contador havde ikke forestillet sig, at Trek-Segafredo kunne få en doping-sag på halsen – holdets manager vil gøre en stor indsats for, at unge ryttere som Mads Pedersen holder sig væk fra doping

Alberto Contador har tidligere vundet Tour de France to gange. Hør her, om ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen regner ham for an af favoritterne i år.
Annonce:
Følg Cykling

DÜSSELDORF (Ekstra Bladet): At Trek-Segafredo kort inden Tour de France-start måtte hive veteranen Haimar Zubeldia frem fra reserve-kataloget var en streg i regningen.

Men det var en endnu større en af slagsen, at det var fordi, den ellers Tour-udtagede André Cardoso havde afleveret en positiv EPO-test.

Holdet, der blandt andre tæller den danske mester Mads Pedersen, reagerede prompte med at suspendere portugiseren på grund af sagen, der kom som et lyn fra en klar himmel for holdets kaptajn, Alberto Contador.

- Det var en stor overraskelse for mig. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det kunne ske på dette hold, siger Alberto Contador til Ekstra Bladet.

Den 34-årige spanier skiftede til det amerikanske mandskab i denne sæson, og han anlagde den diplomatiske linje på Ekstra Bladets spørgsmål om doping-sagen.

Annonce:

- På holdet er der en klar politik i forhold til sådan noget. Men vi må vente og se, hvad sagen ender med, før jeg kan sige andet om den, siger Contador og refererer til B-prøven og den efterfølgende sanktion, der venter, hvis også den er positiv.

Den danske mester Mads Pedersen er en af Trek-Segafredos unge løver, manager Luca Guercilena vil opdrage til at foragte doping. foto: Claus Bonnerup
Den danske mester Mads Pedersen er en af Trek-Segafredos unge løver, manager Luca Guercilena vil opdrage til at foragte doping. foto: Claus Bonnerup

Trek-Segafredo-manager Luca Guercilena er meget ked af sagen, der kom som en mavepuster inden årets største begivenhed.

- Når sådan noget sker, er det et chok, og alle er skuffede over det.

- Men vi ved, hvad vi laver, og hvordan vi lægger linjen. Det er kompliceret at kontrollere alle, og vi må nu bevise over for omverdenen, at vi er et professionelt hold, der holder sig til den rigtige retning, siger han.

- Cykelsporten har udviklet sig meget inden for de seneste år, og vi skal fortsætte den udvikling. et er klart, at vi er såret – meget. Men vi skal fortsætte og bevise, at vi er professionelle, bedyrer manageren.

- I har mange unge ryttere på holdet som Mads Pedersen, der ikke har erfaring med den slags sager. Føler du, at I har et særligt ansvar for dem, når sådan noget dukker op?

Annonce:

- Helt afgjort. Det kræver en stor indsats. Der er hele det psykologiske aspekt af problemet, hvor vi skal lade dem forstå, at man på ingen måde kan gøre sådan.

- Det er vigtigt at være opmærksom på den skade, man kan forvolde snarere end den fordel, man måske får. Det er den besked, der konstant skal gentages, siger Guercilena.

32-årige André Cardoso har i øvrigt nægtet at have benyttet EPO og han har derfor krævet B-prøven analyseret.

Husk at Ekstra Bladets store Tour de France-magasin er på gaden nu.

Få 180 siders nørdet gennemgang af de 21 etaper, 22 hold og alle stjernerne – og historierne om Tourens vildeste stigninger og Tom Simpsons tragiske dødsfald på Mont Ventoux.

Annonce:

Magasinet er udkommet og kan både købes digitalt eller bestilles til levering hos dig. Magasinet forhandles også hos følgende kæder: Bilka, Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Fakta, Lidl, Q8, Circle K, Aldi, Shell, Nærkøb, 7-Eleven, Løvbjerg, Eurospar, Spar, Letkøb, Elite, Meny, OK+, YX/Ekstra og Københavns Lufthavn.

Du kan også købe magasinet digitalt ved at klikke her.

Ydmyget af Tour-top: Stjerner støtter vanæret legende

Tour-gave til Fuglsang: Ny million-kontrakt klar til underskrift

Armstrong raser over udelukkelse: Fuck dem!

Husker du Hans-Henrik Ørsted: Slagsmål, rivalisering og forfølgelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: