Annonce:
Annonce:

Contador sat på plads i underlig Giro-finale

Fabio Aru sejrede igen i Giroen efter en etape, hvor Astana prioriterede etapesejr i stedet for at køre chancen for den samlede sejr

Astana fik kørt Contador ud i problemer - men udnyttede ikke overtaget til at angribe spanierens lyserøde trøje. (Foto: AP/Daniel Dal Zennaro)
Astana fik kørt Contador ud i problemer - men udnyttede ikke overtaget til at angribe spanierens lyserøde trøje. (Foto: AP/Daniel Dal Zennaro)
Annonce:
Følg Cykling

Alberto Contador kan efter lørdagens næstsidste etape i årets Giro d'Italia tillade sig at græde med det ene øje, mens han smiler med det andet.

For efter den sidste bjergetape - 199 km fra Saint-Vincent til Sestriere - trak Tinkoff-Saxo-kaptajnen på ny den lyserøde førertrøje over hovedet, og der skal ske naturkatastrofer, hvis ikke også han skal køre over stregen søndag i Milano som samlet vinder af løbet.

Men førertrøjen kunne have været i fare.

Sådan så det i hvert fald ud, da Astanas Mikel Landa angreb uimodståeligt op ad Colle delle Finestre, hvor alt blev alt sprængt i atomer. På de barske 18 km stigning - de sidste otte på grusvej - kørte Landa op til Katushas Ilnur Zakarin, mens Contador bagude var i krise.

Slagen Giro-favorit i fornemt comeback

Annonce:

Spanieren blev efterladt af de øvrige favoritter med Astana-kaptajn Fabio Aru som den mest prominente, og pludselig var Contadors Giro-sejr i fare.

Ganske vist havde han over fem minutter at give af, men som Landa kørte, så det ud til at kunne blive helt tæt løb.

Men så skete der noget.

Landa holdt op med at køre umiddelbart inden sidste stigning op mod Sestriere. ordre fra følgebilen gjorde, at han ventede på kaptajn Aru i stedet for at køre sin egen chance.

Mistanken vokser mod Contador: Bruger han hjælpe-motor?

En besynderlig disposition fra sportschef Giuseppe Martinelli, der muligvis undgår at skulle stå skoleret over for manager Aleksandr Vinokourov.

For i mål tog Aru sejren for anden dag i træk, mens Alberto Contador uden hjælpere og helt tappet for kræfter slæbte sig ind mere end to minutter efter - men dog med knyttet næve.

For Astanas prioritering gjorde, at han nu med enorm sandsynlighed vinder sin anden Giro d'Italia-sejr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: