Contador, Tinkoff og Bahrain-projekt: Nu svarer Riis på rygterne

Siden Bjarne Riis meldte sin interesse i at vende tilbage til cykelsporten, har det ikke skortet på rygterne. Nu svarer Bjarne Riis på nogen af de mange rygter, der har sendt ham til både højre og venstre

Gense da Riis og Lars Seier lancerede planer om et nyt cykelhold tilbage i februar

Bjarne Riis vil tilbage på toppen af cykelsporten.

Det slog han fast på et stort anlagt pressemøde på D'Angleterre sammen med sin partner Lars Seier Christensen.

Deres drøm er at skabe et nyt cykelhold, der skal konkurrere i toppen af cykelsporten, men endnu har de to herrer ikke lanceret det ønskede cykelhold.

Imens er den tidligere holdejer ofte genstand for mange forskellige rygter, der fyger rundt i sporten. Sidste sæson blev han kædet sammen med cykelholdet Dimension Data, sidenhen er Riis blevet kædet sammen med det store Bahrain-projekt, som efter planen skal køre på World Touren i næste sæson, den næste dag bliver der spekuleret i, at han køber licensen fra sit gamle hold, det nuværende Team Tinkoff tilbage, og overtager alt indholdet fra sit gamle hjertensbarn.

Arkivfoto: Lars Poulsen Cykling Riis overvejer sats på talenter frem for superstjerner

Senest blev danskeren så sat i forbindelse med World Tour-holdet IAM, der stopper deres virke efter sæsonen, og at han kunne overtage holdets licens og på den måde komme tilbage til World Touren. Men ingen aftale er plads på, fortæller hovedpersonen selv.

Der kører mange - og også mange forkerte - rygter fortæller Riis overfor Cyclingnews.com.

- Der er for meget snak. Det, der irriterer mig, er snakken om Dimension Data sidste år. Igen, de sagde ikke nej til mig, det var det modsatte. Jeg lukkede diskussionen.

- Der kører mange rygter. Der kunne være muligheder, men jeg er ude efter det rette projekt for mig. Jeg er blevet spurgt fra forskellige sider fra om at komme til dem, men jeg har ikke haft behovet. Jeg vil gerne være involveret (i sporten), fordi jeg ved, at jeg har en masse at give, og jeg har ideer til, hvordan setuppet skal være, men som jeg sagde, det skal være det rigtige.

To World Tour-hold har nu meldt pas i forhold til 2017-sæsonen, nemlig Team Tinkoff og IAM Cycling. (Foto: AP). Cykling World Tour-hold trækker stikket

- Jeg har aldrig snakket med IAM, men Bahrain var jeg involveret i. Jeg ser dog ikke strukturen der, som det rigtige for mig. Jeg synes, projektet er godt, men jeg er selv tøvende omkring det, siger Riis om rygtet, der især buldrede løs i foråret.

Et rygte, der fortsat dukker op, er overtagelsen af hans gamle cykelhold, Tinkoff. Men Riis afviser også den forbindelse.

- Jeg har intet med de folk at gøre. Rygter er rygter, og tilsyneladende køber jeg holdet tilbage, men igen, jeg har ingen problemer med at strukturere et helt nyt hold. Jeg ville få folk ret nemt, og jeg ved, hvad jeg skal gøre. Jeg har ikke brug for at købe det hold tilbage, og hvis jeg gjorde, havde jeg stadig brug for en sponsor. Folk tror måske, at det at købe holdet tilbage ville være det nemmeste, og det er sandt, fordi en stor del af holdet byggede jeg op over 15 år, men jeg har stadig brug for en sponsor. Lad os sige, jeg køber et hold, hvem skal så betale for det, spørger Riis.

En kilde siger til Ekstra Bladet, at Bjarne Riis bliver ny chef for et omtalt cykelprojekt i Bahrain. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Afsløring: Riis med nyt storhold - jagter superstjerne

Så det ligger fortsat ikke i kortene, at et nyt cykelprojekt er på trapperne for den danske eks-rytter, som nu bor i Lugano i Schweiz, men skulle det ske, så vil Riis bestemt ikke have noget imod at få et nyt arbejde med sin tidligere kaptajn, Alberto Contador, op at køre.

- Det ville jeg elske. Jeg har holdt øje med ham og alle de gutter. Jeg ser en masse fjernsyn, og jeg ville elske at arbejde med Alberto. Han er en fantastisk cykelrytter, og han har stadig et stort potentiale. Hvis nogen kan slå Froome, så er det ham, mener Riis om den forestående Tour de France-duel i juli.

For tiden sonderer Riis altså fortsat terrænet, men rygterne om danskerens fremtid dør næppe ud før den dag, han selv offentliggør nyt om fremtiden.

23 kommentarer
Vis kommentarer