Contador varsler karrierestop i 2016

Tinkoff-Saxo-kaptajn Alberto Contador erklærer, at han vil slutte karrieren med en Grand Tour-sejr, og at han kun har to sæsoner tilbage på topplan

Hvis styrt ikke forhindrer Alberto Contador i at slutte på toppen, agter han at indstille karrieren i 2016. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Hvis styrt ikke forhindrer Alberto Contador i at slutte på toppen, agter han at indstille karrieren i 2016. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

Stadig har han store planer for sin karriere på cyklen, men Alberto Contador øjner nu også en ende på karrieren som 'verdens bedste etapeløbsrytter'. Over for den spanske avis El Mundo slår Contador fast, at han har svært ved at forestille sig, at karrieren rækker ud over 2016.

- Sandheden er, at jeg altid har drømt om at slutte på den absolutte top ved at vinde Grand Tours. Jeg ser kun for mig, at det kan ske i år og næste år, siger Alberto Contador til El Mundo.

Riis sender dopingmistænkt i aktion

- Derfor kan jeg maksimalt vinde endnu to udgaver af Tour de France, siger Contador, som dog holder en dør åben for en forlængelse af karrieren:

- Man kan forestille sig, at jeg styrter i Touren 2016. Sådan ønsker jeg ikke at slutte min karriere. Men lige nu kan jeg ikke se længere frem, siger Alberto Contador.

Hans kontrakt med Tinkoff-Saxo udløber efter denne sæson, og han ved endnu ikke, hvad der skal ske på jobfronten i 2016.

- Vi er i beslutningsfasen. Det er ikke en let beslutning. Jeg har stået i kontakt med holdet (om kontraktforlængelse, red.), og jeg værdsætter holdet på både det personlige og sportslige niveau, siger Contador.

Tinkov: Contador kan stoppe karrieren i år

- I løbet af kort tid vil jeg træffe en beslutning, siger den 32-årige spanier, som i år stiller op i både Giro d'Italia og Tour de France for at vinde. Onsdag indleder han sin sæson i etapeløbet Ruta del Sol, hvor han tørner sammen med Tour-favoritten Chris Froome (Sky).

Contador har vundet ikke færre end otte Grand Tours i sin karriere, men to sejre, Touren 2010 og Giroen 2011, mistede han, da han i 2012 blev idømt dopingkarantæne på grund af en positiv prøve for Clenbuterol i 2010.

Contador er gift med ungdomskæresten Macarena og bor i Pinto uden for Madrid. Parret har ingen børn.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter