Contadors analyse: Tour-rute kræver topform fra første dag

Tour de France 2016 er lagt til bjergrytterne, og Alberto Contador er topmotiveret til at yde maksimalt

Alberto Contador kunne tirsdag for første gange kigge nærmere på næste års Tour-rute. (Foto: Ernst van Norde)
Alberto Contador kunne tirsdag for første gange kigge nærmere på næste års Tour-rute. (Foto: Ernst van Norde)

Formen og skarpheden bliver testet fra start, når verdens bedste cykelryttere i 2016 kører Tour de France.

Det mener spanieren Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), der igen næste år regnes for en stærk kandidat til den samlede sejr i Touren.

- Næste års rute ser meget vanskelig ud, og man skal starte i god form, for femte etape har allerede en krævende afslutning. De to enkeltstarter springer i øjnene og er nok dem, der gør forskellen fra ruten i 2015.

- Begge enkeltstarter er hårde, men jeg kan lide dem begge, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse fra Tinkoff-Saxo-holdet.

Rytterne skal krydse 28 bjergtoppe, hvilket er tre mere end i 2015, og selv om der både er noget til temporytterne og sprinterne, skal feltet stadig ud på ni bjergetaper, hvor de fire har afslutning opad.

Cykling - 20. okt. 2015 - kl. 13:20 Her er højdepunkterne i Touren 2016

- Bjergetaperne er spredt fra start til slut, og det gælder om at økonomisere med kræfterne, så man ikke er brændt ud på de sidste etaper.

- Er det en Tour for bjergrytterne? Ja, det er det, selv om Touren i år var det endnu mere, da der ikke var så mange enkeltstarter, men det er klart en rute, der passer bjergryttere, siger spanieren.

Alberto Contador vandt Giro d'Italia i år, men måtte i Tour de France nøjes med en femteplads og samtidig se Chris Froome (Team Sky) køre med den samlede sejr i Touren.

Men næste år forsøger Contador igen at jagte succes i Frankrig, hvor spanieren to gange er nået til Champs-Élysées i den gule førertrøje.

- Overordnet er det en rute, jeg godt kan lide, men som alle ved, kan en Grand Tour vende sig imod dig på et hvilket som helst tidspunkt. Det kan uden tvivl blive en attraktiv Tour, og jeg vil forberede mig 100 procent på løbet, siger Contador.

Tour de France 2016 begynder omkring Mont Saint-Michel i Normandiet 2. juli.

Se også: Froome om Tourens 2016-rute: Passer mig bedre end i år

3 kommentarer
Vis kommentarer