Contadors danske kok flygter - truet af Tinkov

Team Tinkoffs danske kok hævder, at han blev 'truet af chefen' under Giro d'Italia

Oleg Tinkov er tilsyneladende ikke altid den letteste arbejdsgiver. (Foto: AP
Oleg Tinkov er tilsyneladende ikke altid den letteste arbejdsgiver. (Foto: AP

Den kontroversielle og farverige russiske cykel-boss Oleg Tinkov har altid haft et modsætningsfyldt forhold til danskere.

Først var forholdet til både Bjarne Riis og danske medier fint, men siden kom der kurrer på tråden.

Riis blev købt ud af det hold, han selv skabte, mens forholdet til både danske journalister og ryttere har været præget af knaster.

Oleg Tinkov skrev eksempelvis på Twitter, at Breschel havde kørt 'latterligt åndssvagt' som hjælperytter for verdensstjernen Peter Sagan i forårsklassikeren Milano-Sanremo, mens Michael Valgren i sin bog 'En sæson i cykelsportens verdenstop' har fortalt om den ind i mellem bizarre hverdag på holdet.

Michael Valgren under Tour de France sidste år. Han måtte udgå på grund af sygdom kort før Paris, men i år får han efter alt at dømme endnu en chance i verdens største cykelløb. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Sport Dansk toprytter i opgør med Tinkov

Og nu er den tilsyneladende gal igen.

I hvert fald skriver Team Tinkoffs danske kok, Rune Sørensen i et opslag, der blev lagt på Facebook torsdag i sidste uge, at han har sagt sit job op.

Og det er ikke, fordi han pludselig er blevet træt af tilværelsen som omrejsende cykelkok, hvor han i to et halvt år har kokkereret til Alberto Contador og co.

- Jeg har siden i mandags været sygemeldt fra holdet, da jeg under de sidste dage i Giroen havde problemer med chefen som ikke bare var lidt brok, men derimod trusler og anden utilgivelig opførsel. Jeg har derfor også valgt at opsige min kontrakt med holdet, og forventer at være sygemeldt som minimum indtil kontraktudløb, da sygemeldingen bunder i angst for at skulle af sted igen, skriver han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Rune Sørensen, der har givet tilladelse til, at vi benytter hans opslag. Han afviser dog at kommentere yderligere.

Derfor har det ikke været muligt at opklare præcis, hvad truslerne og den utilgivelige opførsel handler om, men med henvisningen til 'chefen' tyder alt på, at det er Oleg Tinkov selv, som Rune Sørensen hentyder til.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Team Tinkoffs pressechef, Pierre Orphanidis, der ikke ønsker at bidrage til opklaringen.

- Han sagde op 31. maj og angav personlige årsager. Derudover har vi ingen kommentarer. Jeg henviser til vores pressemeddelelse, siger den venlige, men ikke videre meddelsomme pressechef.

På holdets hjemmeside tager Team Tinkoff afstand fra Rune Sørensens version.

- I lyset af upræcise historier i medierne i dag, ønsker Tinkoff at gøre det klart, at holdets kok, Rune Sørensen, sagde op af personlige årsager. Sørensen gav besked om sit beslutning om at opsige sin kontrakt til holdets ledelse 31. maj. Tinkoff ønsker at takke Sørensen for hans ydelser gennem de seneste to et halvt år, og ønsker ham succes i hans nye opgaver. En ny kok vil blive udnævnt snarest, hedder det i pressemeddelelsen.

To af sportens allerstørste stjerner er på holdjagt til den kommende sæson (Foto: AP) Cykling Kæmpe transfersommer i vente: Her er stjernerne uden kontrakt

Lars Seier Christensen og Saxo Bank er færdige med Oleg Tinkov (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Saxo Bank vender ryggen til Tinkov

Oleg Tinkov under Touren i år, hvor han atter gav Danmark og danskere en verbal overhaling. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Tinkov håner Saxo Bank: De havde ikke penge nok

18 kommentarer
Vis kommentarer