Cool italiener vinder kongeetape foran Contador

Astanas Diego Rosa vandt femte etape af Baskerlandet Rundt, mens holdkammeraten Fabio Aru udgik

Sådan skal en etape fejres! Diego Rosa bærer sin cykel over målstregen i ren ekstase. (Polfoto)
Sådan skal en etape fejres! Diego Rosa bærer sin cykel over målstregen i ren ekstase. (Polfoto)

Diego Rosa fra Astana blev fredag noteret for en af cykelkarrierens smukkeste sejre, da han vandt femte etape i Baskerlandet Rundt.

Den 159 kilometer lange etape begyndte i byen Orio og sluttede i Eibar med en hård opkørsel på Arrate-stigningen, som var den syvende på etapen. Etapen sluttede med to kilometer nedad bakke.

Diego Rosa fra Astana valgte tidligt på etapen at køre solo, og det var en god beslutning, for ingen af de øvrige udbrydere kunne følge med.

Til slut var det Alberto Contador (Tinkoff) og Sergio Henao (Sky), som var tættest på, men de var stadig for langt tilbage til at kunne køre med om sejren.

Uden at spurte om de sekundære placeringer blev Sergio Henao toer foran Alberto Contador på tredjepladsen. De var over tre minutter efter Diego Rosa.

Med soloridtet fører Diego Rosa også knebent i kampen om bjergtrøjen.

I det samlede klassement fører Sergio Henao nu Baskerlandet Rundt, men Contador er blot seks sekunder efter på andenpladsen. Det ligner en kamp om den samlede sejr mellem de to på lørdagens sidste etape.

Løbet bød også på et farvel til flere profiler. Italieneren Fabio Aru, som er holdkammerat med Diego Rosa, styrtede og udgik af løbet. Også Trek-rytteren Ryder Hesjedal stod af på etapen.

8 kommentarer
Vis kommentarer