Crossverdensmester er hurtigst tværs gennem Flandern

Mathieu van der Poel vandt spurten, da en femmandsgruppe kom først til mål i Dwars door Vlanderen.

Mathieu van der Poel er et af cykelsportens største talenter. Han er hollandsk mester på landevej, på mountainbike og i cykelcross, hvor han også er verdensmester. Onsdag vandt han sæsonens andet løb på landevej, Dwars door Vlandern. Foto: David Stockman/AFP/Ritzau Scanpix
Mathieu van der Poel er et af cykelsportens største talenter. Han er hollandsk mester på landevej, på mountainbike og i cykelcross, hvor han også er verdensmester. Onsdag vandt han sæsonens andet løb på landevej, Dwars door Vlandern. Foto: David Stockman/AFP/Ritzau Scanpix

Crossverdensmesteren Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) fortsætter med at imponere på landevejene.

Onsdag var han hurtigst, da han sammen med fire andre ryttere nåede først ind på opløbsstrækningen i brostensløbet Dwars door Vlaanderen.

Van der Poel timede sin spurt perfekt og overhalede Anthony Turgis (Direct Energie) på de sidste meter før målstregen efter 183 kuperede kilometer i Flandern.

Quick-Steps Bob Jungels blev nummer tre i et løb, hvor ingen af de ni danske deltagere markerede sig i finalen.

Med sejren beviste van der Poel på ny, at han er en mand, man skal regne med i forårets hårde endagsløb.

I søndags blev han nummer fire i Gent-Wevelgem og en uge forinden havde han vundet Grand Prix de Denain i Frankrig.

Onsdag slap han fri sammen med Turgis, Jungels, Lukas Pöstlberger og Tiesj Benoot, og gruppen havde et forspring på et lille minut, da den kørte ind på de sidste ti kilometer.

I hovedfeltet forsøgte de hold, der ikke havde ryttere ude foran, at sætte fart, men kvintetten holdt forspringet og havde endda råd til at køre taktisk på de sidste kilometer.

Benoot forsøgte at stikke af, da der manglede en kilometer, men blev hurtigt indhentet, og så kunne van der Poel demonstrere sine evner som afslutter.

Dwars door Vlaanderen er blevet kørt siden 1945 og er rangeret som et World Tour-løb.

Onsdagens udgave tog en usædvanlig drejning med omkring 75 kilometer igen, da arrangørerne måtte bede både først en udbrydergruppe og dernæst resten af feltet om at indstille kørslen.

Det viste sig, at rytterne var ved at kollidere med kvindernes felt, der var startet tidligere og skulle krydse ruten, netop som de mandlige udbrydere kom drønende.

Af de danske deltagere faldt Quick-Steps Kasper Asgreen i øjnene som arbejdsmand forrest i feltet, mens Lasse Norman Hansen som holdkammerat med Mathieu van der Poel kan glæde sig over at være en del af vinderholdet.

Rytterne i  Dwars door Vlaanderen, mens der stadig var styr på løbet. Foto: David Stockman/Belga/Ritzau Scanpix Cykling Vildt kaos i cykelløb: Udbrydere blev glemt

Foto: Ritzau Scanpix Cykling Flyvende hollænder vinder VM

0 kommentarer
Vis kommentarer