Cult-boss: Respektløst at kontakte Riis

Christa Skelde mener, at Bjarne Riis skal have tid til at sunde sig, og mener ikke hendes hold er på et niveau, hvor Bjarne Riis vil have lyst til at arbejde

Forløbet omkring Riis' fyring - helt kort. (Video: Jonas Ryefelt)

Knap er blækket på Bjarne Riis' aftrædelsesordning med Oleg Tinkov og Tinkoff-Saxo tørt, før spekulationerne om danskerens fremtid er gået i gang.

Efter 15 år som kransekagefigur på det nu forhenværende danske cykelhold er danskeren nu blevet arbejdsløs.

Vi har før set ham som ekspert på TV, han har været klummeskriver på både BT og Ekstra Bladet, men det er altid i miljøet omkring cykelsporten, at Riis har bevæget sig, og nu er spørgsmålet, om han fortsat ønsker, det skal være sådan.

Se også: Riis forgyldt: Har scoret millioner på Tinkov

En mulighed kunne måske være hos Danmarks største cykelhold Team Cult Energy. Tidligere på året var Riis dem behjælpelig, da tyve havde stjålet cykeludstyr fra holdets lastbil, og de havde brug for hjælp, hvis de skulle stille til start GP Lugano.

Nu er Riis uden job, og så kunne Cult passende sige tak for hjælpen med et jobtilbud. Det kommer dog ikke til at ske, fortæller teammanager Christa Skelde.

Christa Skelde er ærgerlig på Bjarne Riis' vegne, og synes ikke hendes hold er stort nok til, at Riis skal arbejde der (Foto: Ernst van Norde)
Christa Skelde er ærgerlig på Bjarne Riis' vegne, og synes ikke hendes hold er stort nok til, at Riis skal arbejde der (Foto: Ernst van Norde)

Hun føler med Bjarne Riis og hans exit fra holdet, og mener ikke, at hendes mandskab er på et niveau, hvor de kan tillade sig at kontakte Riis vedrørende et job.

- Der er nok en klausul i den aftrædelsesordning, som gør, at han ikke må arbejde som sportsdirektør på andre cykelhold. Det kunne man godt forestille sig. Og så heller ikke hos os.

Se også: Sportsøkonom: Riis-brand lider ingen skade

- Jeg kan tale på vegne af både Michael (Christas mand og sportslig ansvarlig på Team Cult, red.) og jeg, når jeg siger, at vi har enorm stor respekt for Bjarne og det arbejde, han har lavet.

- Vi er miniputter i forhold til ham. Der er lang vej op til det, han har nået. Jeg har enormt meget sympati for ham og har ondt af ham, for han har det nok ikke så godt lige nu. Hvis det var mig, der var blevet fjernet fra mit livsværk, ville jeg blive pænt ked af det.

- Derfor ville jeg også kalde det tæt på en fornærmelse, hvis vi forsøgte at kontakte ham nu. Vi har for meget respekt for ham til at tilbyde et job hos os, der er vi for små, siger Christa Skelde til Ekstra Bladet.

Hvis nu det ikke er i rollen som sportsdirektør, så kunne I måske gøre brug af Riis og hans erfaringer med at bygge et cykelhold op?

- Det er ikke noget, Michael og jeg har snakket om endnu. Det ville være respektløs at ringe til ham nu. Jeg tror, Bjarne skal have rystet det her af sig, inden han begynder at tænke på, hvad han nu skal lave.

- Jeg kunne aldrig nogensinde begynde at ringe til ham nu og tilbyde ham job. Hvis vi skulle arbejde sammen, vil det nok først være længere ude i fremtiden, lyder det fra Skelde.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Riis.

1 af 2 Hvad vil du nu, Bjarne? (Foto: AP)
2 af 2 Christa Skelde er ærgerlig på Bjarne Riis' vegne, og synes ikke hendes hold er stort nok til, at Riis skal arbejde der (Foto: Ernst van Norde)
73 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere