Cult gafler nyt stortalent

21-årige Alexander Kamp tager et skridt opad og fortsætter karrieren hos Cult Energy-Stölting Group

Alexander Kamp blev nr. fem ved U23-VM i Richmond, og han skal nu køre som professionel hos Cult Energy-Stölting Group. (Foto: All Over Press/Tim de Waele)
Alexander Kamp blev nr. fem ved U23-VM i Richmond, og han skal nu køre som professionel hos Cult Energy-Stölting Group. (Foto: All Over Press/Tim de Waele)

Tingene kører for 21-årige Alexander Kamp.

I fredags blev han en flot nr. fem ved U23-VM i Richmond - og mandag kunne han så blive præsenteret af sin nye arbejdsgiver.

For den gode afslutter fortsætter de kommende to sæsoner hos det dansk/tyske prokontinental-mandskab Cult Energy-Stölting Group, der er et skridt op i forhold til hans nuværende ColoQuick-mandskab.

'Danskeren' vandt talenternes VM

Selv ser han skiftet som helt naturligt for sin udvikling - specielt når man ser på, hvad holdet i denne sæson har udrettet med de unge ryttere.

- Som alle andre har jeg bemærket udviklingen hos en rytter som Rasmus Guldhammer i denne sæson, og jeg ved, hvor godt holdet træner coacher deres ryttere. Så det her var det naturlige valg for mig.

- Det er et godt match for begge parter, da jeg kan lide den måde, da altid kører aggressivt på, og jeg ser frem til et spændende løbsprogram med mange talentfulde holdkammerater, siger Alexander Kamp i en prerssemeddelelse.

Dansk cykelhåb fortsætter på anden klasse

På holdet er der også glæde over at lande stortalentet, der til DM viste sit potentiale ved at blive nr. tre, ligesom han hev en samlet top ti-placering hjem i det stærkt besatte Post Danmark Rundt.

- Alexander er et stort talent med en lys fremtid indefor klassiker-løbene, hvis han får den rigtige coaching og undgår skader.

- Han har i flere år nu bevist, at han med talent og gennem hårdt arbejde kan begå sig på et højere niveau - i år ved at tage sejren i GP Horsens og med tredjepladsen på kongeetapen i Post Danmark Rundt, siger sportsdirektør André Steensen.

Alexander Kamp har med VM i USA sluttet sin sæson for i år.