Annonce:
Annonce:

Cult-rytteres nye chef: Håber, vi kan redde alle job

Tyskeren Christian Grosse Kreul, som er manager på Team Stölting, arbejder på højtryk for at redde stumperne af det engang danske hold. Afgørelse falder onsdag.

Michael Skelde (tv) og Christian Grosse Kreul smilede bredt, da fusionen mellem Team Cult og Team Stölting blev annonceret i august. Nu er Skelde fyret uden begrundelse, meddelte han mandag i en pressemeddelelse. (Foto: Ernst Van Norde).
Michael Skelde (tv) og Christian Grosse Kreul smilede bredt, da fusionen mellem Team Cult og Team Stölting blev annonceret i august. Nu er Skelde fyret uden begrundelse, meddelte han mandag i en pressemeddelelse. (Foto: Ernst Van Norde).
Annonce:
Følg Cykling

Med sportsdirektør Michael Skeldes pludselige exit er der ikke længere grund til at tænke i rødt og hvidt, når talen falder på det, der indtil nytår hedder Team Cult Energy-Stölting Group. Skeldes livsværk er ikke længere dansk, men tilhører en tysk koncern, som mandag føjede spot til skade ved at afskedige Skelde.

Hans livsværk er smuldret mellem hænderne på ham, siden han i 2014 realiserede sin drøm om at forvandle sit succerige kontinentalhold til en aktør i de professionelles rækker. I sidste uge opgav drikkevarefabrikanten Cult alt videre samarbejde med holdet, og mandag stod det altså klart, at Skelde ikke bliver en del af sit eget hold i 2016.

Annonce:

Skelde leverede selv nyheden i en pressemeddelelse, som han har sendt til udvalgte medier, men han var ikke umiddelbart tilgængelig for en kommentar. Team Stöltings manager, Christian Grosse Kreul, ville ikke onsdag bekræfte nyheden.

Tysk medsponsor: Cult leder efter smuthuller

- Vi arbejder på en komplet løsning. Vi havde en del af holdet på besøg her i går, og vi arbejder hårdt på at redde alle job, siger Christian Grosse Kreul fra sit kontor i Gelsenkirchen til Ekstra Bladet.

- Vi er fortrøstningsfulde i forhold til at finde en løsning. Onsdag forventer vi at kunne sige mere, siger Grosse Kreul.

Team Cult var frem til 2015 Danmarks bedste kontinentalhold og en talentfabrik, som leverede ryttere til de professionelle hold på stribe. Holdet var ejet af Michael Skelde og hans hustru, Christa, og de gjorde en drøm til virkelighed, da de formåede at rykke holdet op i cykelsportens 2. division og køre som prokontinental-hold i denne sæson med adgang til de største løb i verden.

Annonce:

Endnu før, den første pro-sæson var skudt i gang, gik det galt for holdet, idet en luxembourgsk samarbejdspartner, Christian Weylandt, viste sig at være en fantast, som ikke havde de sponsorer, han havde stillet holdet i udsigt. Fra årets begyndelse var holdet således trængt økonomisk i defensiven, og i al diskretion overtog sponsoren Cult halvdelen af selskabet bag holdet og blev altså medejer.

Danmarks største hold mister storsponsor

Bedre blev det ikke, da holdet i februar fik stjålet et vognlæs racercykler ved et løb i Sydfrankrig. Snart blev hverdagen for ægteparret Skelde en opslidende kamp for at sikre økonomien, og det lykkedes omsider i august, da holdet annoncerede en fusion med det tyske kontinentalhold Team Stölting Group.

Reelt var der dog tale om, at Stölting overtog holdet fuldt og helt, og tyskerne var ikke til sinds at betale gælden i det kuldsejlede luxembourgske selskab, som har drevet holdet i år. I begyndelsen af december stod det klart, at Team Cult ikke havde penge til lønninger, og Cult-ejer Brian Sørensen måtte i pressen love, at Cult ville sikre, at alle ville få deres løn.

Annonce:

Forløbet har taget hårdt på ægteparret Skelde. Christa Skelde gik ned med stress og er stadig sygemeldt, og også Michael Skelde måtte strække våben og sygemelde sig i en periode. Han er arbejdsdygtig igen. Nu mangler han bare et arbejde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: