Cults tempofænomen tvivler på sejr

Rasmus Quaade debuterer fredag for Cult i etapeløb i Flandern, men modsat sine holdkammerater tror han ikke selv på sejr i prologen

Rasmus Quaade døjer med en sygdom, der gør det svært for ham at tro på sejr i prologen i Driedagse van West-Vlaanderen. (Foto: Ernst van Norde)
Rasmus Quaade døjer med en sygdom, der gør det svært for ham at tro på sejr i prologen i Driedagse van West-Vlaanderen. (Foto: Ernst van Norde)

Store forhåbninger er der til, at Danmarks hurtigste cyklist, Rasmus Quaade, på fredag vinder den første sejr for det danske Cult-mandskab. Da teamet onsdag blev præsenteret i sponsorens hovedkvarter i Lystrup ved Aarhus, lød det fra alle vinkler, at Quaade er favorit til at vinde prologen i det flamske Driedagse van West-Vlaanderen.

Alle på nær én: Quaade er ikke en af dem, der tror på sejren. Det indrømmede han, da han efter præsentationen og de gode miner til slet spil på scenen fortalte, at han døjer med sygdom, som er ualmindeligt svær at slippe af med.

Se også: Gigantisk VM-skuffelse for dansk banecykling

- For nogen tid siden havde jeg været enig i, at jeg kunne vinde på fredag, men jeg har været lidt for meget syg til at tro på det nu, sagde Quaade med rusten stemme.

- I de seneste uger har jeg igen og igen troet, at min hoste nu ville stoppe, men det gjorde den bare ikke. Og man kan bare ikke præstere det samme, når man har sygdom i kroppen.

- En så kort distance (prologen er på syv km, red.) er ikke min spidskompetence, og når jeg så oven i købet ikke er helt skarp, så bliver det svært, sagde Quaade.

Det flamske etapeløb er det første, Quaade kører for Cult. Efter det skuffende VM på bane, hvor han kørte som en del af 4000 meter-holdet, tog han alene på træningslejr på Mallorca for at forberede sig på landevejssæsonen.

Se også: Bane-VM er forberedelse til OL

- Jeg har glædet mig rigtig meget til det her, og jeg føler mig godt tilpas på holdet. Hvis jeg var kommet til et World Tour-hold, kunne jeg være druknet i mængden, sagde Quaade.

- Men her får jeg lov at køre de løb, jeg gerne vil, og jeg glæder mig til at komme i gang. Også selv om jeg ikke er helt skarp, sagde Quaade.

Hans store mål i sæsonen er som hidtil enkeltstarterne ved DM og VM. DM køres i juni i Rønde på Djursland, mens VM køres i Virginia i USA i september.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere