Cykel-legende: Tinkov ødelægger alt

At holdejer Oleg Tinkov opererer så brutalt og ustruktureret på Tinkoff-Saxo, er ødelæggende for et cykelhold, påpeger cykel-legenden Sean Kelly

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Man skulle ikke tro, at der er så mange ting, der kan gå galt på et cykelhold med et budget uden for kategori og en stribe af de største stjerner i stald.

Alligevel er det løbet helt af sporet hos Tinkoff-Saxo, hvor holdejer Oleg Tinkov med vanlig mangel på diskretion har suspenderet manager Bjarne Riis. På grund af manglende resultater, gættes der på, men det vil Tinkoff-Saxo hverken be- eller afkræfte.

Nu fortsætter holdet, som om intet er sket. For som Tinkov bemærker i en af sine mange højtravende opdateringer på sin Twitter-profil, så ’udgør en mand fra eller til intet problem’.

Se også: Strid magtkamp: Tinkov provokerer Riis

Men når den ene person er holdets øverste sportslige leder, så er det langtfra fryd og gammen. Det påpeger den irske cykellegende og nuværende ekspert-kommentator på Eurosport Sean Kelly over for Ekstra Bladet:

- Hele denne polemik er bestemt ikke godt. I cykling er det ikke bare sådan som i fodbold, hvor ejeren fyrer manageren pga. manglende resultater, hvis det skulle være tilfældet i denne sag.

- En holdejer burde sætte sig ned med sin manager i god tid inden sæsonen og tale forventninger.

- Managerens job er så at se på, hvad forventningerne er, hvilke ryttere der er til rådighed, og derudfra lægge en plan, siger Sean Kelly.

Han ser dog et problem med den flamboyante Oleg Tinkov.

- Oleg Tinkov er en mand, der følger sine instinkter - ikke en plan. Han ejer holdet og sætter sine forventninger fra den ene dag til den anden.

- Men det er umuligt at arbejde på den måde i cykelsporten. Når forventningerne er på bordet, og planen er blevet lagt, så er det hele struktureret omkring det. Et cykelhold skal have en fast struktur. Man kan ikke ændre planerne hele tiden, siger Sean Kelly.

Se også: Tinkov får dansk-hjælp af Google

Ireren er som alle andre udenforstående ikke bekendt med detaljerne i suspenderingen, men han har svært ved at se, at lige netop manglende resultater skal være årsagen til, at Tinkov er røget op i det røde felt.

Ganske vist er det kun blevet til to sejre - en til Peter Sagan og en til Alberto Contador. Men det er fuldt ud acceptabelt, mener Kelly.

- Det ville overraske mig meget, hvis det på dette tidspunkt af sæsonen er på grund af resultater, at Riis er blevet suspenderet. Det er meget tidligt - og i tilfældet Peter Sagan har han som ny rytter brug for tid til at falde til på et nyt hold med en ny manager.

- Der er ingen, der rigtig har haft tid til at bevise sig selv. Sagans løb kommer først nu med klassikerne, mens Contador ikke kan siges at have skuffet indtil nu.

Se også: Nyt vanvid i nat: Nu raser Tinkov på dansk

Saxo Bank-ejer Lars Seier Christensen håber som storsponsor på, at der er en løsning på konflikten inden Flandern Rundt på næste søndag. Det er muligvis realistisk, men Sean Kelly forholder sig skeptisk.

- Jeg ved ikke, om det kan glattes ud. De virker meget forskellige. Men det afhænger også af, hvad der i virkeligheden udløste konflikten i første omgang - det er kun noget, vi har gættet på.

1 af 2 Sean Kelly har ikke meget til overs for Oleg Tinkovs måde at drive cykelhold på. Foto: Tariq Mikkel Khan
2 af 2 (Foto: AP)
44 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere