Cykel-præsident om ny doping-rapport: Det bliver grimt

Cykelsporten skal forberede sig på grimme ting, men næppe mange nye afsløringer i ny dopingrapport

Følg Cykling

Når et uafhængigt panel i nær fremtid lægger sin rapport om doping i cykelsporten ud i offentligheden, skal cykelsporten og dens fans være forberedt på grim læsning.

Det siger den internationale cykelunion UCI's præsident Brian Cookson lørdag.

- Når man åbner en dåse med orme, så finder man orme, siger UCI-præsidenten til nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med VM i banecykling i Frankrig lørdag.

- Jeg tror ikke, at der kommer en masse nye afsløringer, for jeg synes, at vi allerede har et godt billede af, hvor omfattende det har været i cykelsporten i fortiden, fortsætter Brian Cookson.

Rapporten kommer fra et uafhængigt panel på tre personer, som blev oprettet i begyndelsen af 2014 og har fået et budget i omegnen af 20 millioner kroner til at klarlægge den beskidte fortid og omfanget af doping i cykelsporten.

Personer bliver navngivet
Da fodboldforbundet Fifa nedsatte en gruppe til at se på, om der var foregået ulovligheder, da Rusland og Qatar blev tildelt VM-værtskaber, blev det en redigeret rapport, offentligheden fik kendskab til. Det skabte masser af ravage.

Ifølge Brian Cookson kommer det ikke til at ske i cykelsporten.

- Det kan være, at vi af juridiske årsager er nødt til at udelade nogle navne, men ellers bliver personer navngivet, siger han.

- På samme måde kan det også være, at vi kan lave sanktioner mod personer, som er blevet nævnt af mere end én person i forbindelse med noget ulovligt, fortsætter UCI-præsidenten.

I Danmark venter cykelsporten spændt på Antidoping Danmarks og Dansk Idrætsforbunds omfattende undersøgelse af doping i cykelsporten.

Antidoping Danmarks daværende direktør Lone Hansen har tidligere meldt ud, at den rapport vil læne sig op af den engelske og således også snart bliver offentliggjort.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.