Cykel-præsident om ny doping-rapport: Det bliver grimt

Cykelsporten skal forberede sig på grimme ting, men næppe mange nye afsløringer i ny dopingrapport

Når et uafhængigt panel i nær fremtid lægger sin rapport om doping i cykelsporten ud i offentligheden, skal cykelsporten og dens fans være forberedt på grim læsning.

Det siger den internationale cykelunion UCI's præsident Brian Cookson lørdag.

- Når man åbner en dåse med orme, så finder man orme, siger UCI-præsidenten til nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med VM i banecykling i Frankrig lørdag.

- Jeg tror ikke, at der kommer en masse nye afsløringer, for jeg synes, at vi allerede har et godt billede af, hvor omfattende det har været i cykelsporten i fortiden, fortsætter Brian Cookson.

Rapporten kommer fra et uafhængigt panel på tre personer, som blev oprettet i begyndelsen af 2014 og har fået et budget i omegnen af 20 millioner kroner til at klarlægge den beskidte fortid og omfanget af doping i cykelsporten.

Personer bliver navngivet
Da fodboldforbundet Fifa nedsatte en gruppe til at se på, om der var foregået ulovligheder, da Rusland og Qatar blev tildelt VM-værtskaber, blev det en redigeret rapport, offentligheden fik kendskab til. Det skabte masser af ravage.

Ifølge Brian Cookson kommer det ikke til at ske i cykelsporten.

- Det kan være, at vi af juridiske årsager er nødt til at udelade nogle navne, men ellers bliver personer navngivet, siger han.

- På samme måde kan det også være, at vi kan lave sanktioner mod personer, som er blevet nævnt af mere end én person i forbindelse med noget ulovligt, fortsætter UCI-præsidenten.

I Danmark venter cykelsporten spændt på Antidoping Danmarks og Dansk Idrætsforbunds omfattende undersøgelse af doping i cykelsporten.

Antidoping Danmarks daværende direktør Lone Hansen har tidligere meldt ud, at den rapport vil læne sig op af den engelske og således også snart bliver offentliggjort.

0 kommentarer
Vis kommentarer