Cykel-profil opereret i hjertet

Den litauiske mester, Ramunas Navardauskas, var fredag igennem en succesfuld hjerteoperation, oplyser hans hold, Bahrain-Merida

Ramunas Navardauskas var senest i konkurrence i Critérium du Dauphiné. Her udgik han på løbets sidste etape, som Jakob Fuglsang vandt og dermed sikrede sig den samlede sejr. Foto: All Over Press
Ramunas Navardauskas var senest i konkurrence i Critérium du Dauphiné. Her udgik han på løbets sidste etape, som Jakob Fuglsang vandt og dermed sikrede sig den samlede sejr. Foto: All Over Press

Ramunas Navardauskas er formentlig en lettet mand.

Fredag var den litauiske mester nemlig på operationsbordet på hjerteklinikken Deutsche Herzzentrum i München, hvor han gennemgik en operation for en arytmi, der blev opdaget i juli under en rutinemæssig undersøgelse hjemme i Litauen.

Navardauskas blev opereret ved en såkaldt ablation, hvor et kateder bliver ført ind i blodårene fra lysken og helt op til hjertet, hvor den via en elektrode brænder de celler væk, der forårsager arytmien.

Og operationen var en succes, oplyser Bahrain-Meridas læge på holdets hjemmeside.

- Operationen gik godt. Problemet blev registreret i sinusknuden

- Han har det godt, og han kan forlade klinikken i dag (fredag, red.) eller i morgen, det afhænger af, om han består den sidste test.

- Post-operativt skal han tage blodfortyndende medicin i seks-otte uger. I al den tid kan han fortsætte med at træne indendørs, derefter skal han gennemgå flere medicinske test for at se, om han er kommet sig fuldstændig fra arytmien, siger holdlæge Carlo Guardascione.

Selv er Navardauskas taknemmelig.

- Jeg føler mig godt tilpas, og jeg kommer mig på den bedst mulige måde takket være personalet på Herzzentrum-klinikken, der har behandlet mig fantastisk. Jeg vil også gerne takke alle fra mit hold, specielt den medicinske stab for den store støtte og hjælp, siger Navardauskas.

Ramunas Navardauskas, der tre gange er national mester i både linjeløb og enkeltstart, har vundet en etape i både Tour de France og i Giro d'Italia. Og danske cykelkendere vil måske huske, at han tilbage i 2012 blev nummer to i Danmark Rundt efter hollandske Lieuwe Westra.

Det er endnu uvist, hvornår den litauiske mester kan komme i sadlen igen.

Læs flere cykel-nyheder her:

Majka rejste sig med bjergsejr - Nibali tog tid til Froome

Dansk talent tæt på sejren i Vueltaen

Afsløret som 19-årig: Nu lever historisk dopingsnyder nyt liv