Cykelartist fløj hen over feltet: Se hans vilde stunt

Polakken Szymon Godziek slog fredag en saltomortale hen over feltet i World Tour-løbet Polen Rundt, uden at nogen i feltet syntes at bemærke det

(Video: AP/Red Bull)

Med hedebølge den ene dag og en galopperende pony i feltet den næste var rytterne i World Tour-løbet Polen Rundt vænnet til lidt af hvert, og derfor kan det ikke undre, at de ikke ænsede en cykelakrobat, der fredag slog en saltomortale hen over ruten.

Ingen ryttere syntes at bemærke Szymon Godziek, en af Polens dygtigste artister på to hjul, da han susede ned ad en rampe og i fornem stil slog en løkke i luften og landede på den anden side af vejen. Videoen af Godzieks stunt – som var sponsoreret af energidrikgiganten Red Bull – blev snart flittigt delt på sociale medier.

Rampen er tilsyneladende en permanent forlystelse for adrenalinhungrende freestyle-cyklister, for et vejskilt, som man ser på videoen, advarer andre trafikanter om cyklister, der vender på hovedet.

Se Godzieks saltomortale i videoen over artiklen

På torsdagens etape var et af højdepunkterne en pony, som var sluppet ud af sin indhegning, og som kastede sig ind i væddeløbet med stor iver. I et sving var det nær gået galt, da kræet skred ud på sine glatte hove, men den holdt sig på benene og gav først op, da den ved en rytters mellemkomst blev ledt ud af en sidevej.

Siden morede mange sig over episoden, og på Twitter blev den lille hest døbt 'Pony Gallopin' med klar adresse til franskmanden Tony Gallopin. Cykelsitet procyclingstats.com anførte på dagens resultatside 'Pony' nederst på listen som udgået på grund af overskridelse af tidsfristen.

Polen Rundt blev vundet af BMC-rytteren Dylan Teuns, som formåede at holde Rafal Majka (Bora) og Wout Poels (Sky) bag sig i den samlede stilling med henholdsvis to og tre sekunder. Poels vandt den afsluttende etape.

Se også: Tabte med to sekunder: Majka slået på hjemmebane

Se også: Kæmpe triumf: Dansk guld og sølv ved EM

Louis Trousselier var en af sin tids mest populære ryttere, og han blev kærligt kaldt Trou-Trou af det franske publikum. Foto: All Over Press. Sport og Spil Spillefugl på to hjul: Tour-vinder gamblede hele sin gevinst op på én nat

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen