Cykelhold lukker efter dopingskandale

Manzana Postobon lukker ned med øjeblikkelig virkning, efter at to ryttere har afgivet positive dopingprøver

Juan José Amador var den første, der røg i dopingfælden. Foto: manzanapostobonteam.com
Juan José Amador var den første, der røg i dopingfælden. Foto: manzanapostobonteam.com

Det colombianske cykelhold Manzana Postobon lukker ned med øjeblikkelig virkning, efter at to af holdets ryttere er blevet suspenderet for positive dopingprøver i den seneste tid.

Det skriver holdet, der har prokontinental status, i en pressemeddelelse.

Dopingskandalen har fået selskabet bag holdet, Corporación Pedaleamos por Colombia, til at trække sig, og samtidig har holdets sponsor, Postobon, også trukket sin støtte tilbage.

- Efter de uheldige hændelser, der blev præsenteret i de seneste uger, hvor der var tale om atleter, der tilhører vores professionelle cykelhold, har vi besluttet ikke at fortsætte med det professionelle cykelhold.

- Fra dags dato deltager holdet ikke i de konkurrencer, der ellers var planlagt i den nationale og internationale kalender, står der i meddelelsen fra holdet.

I april blev Manzana Postobóns Wilmar Andres Paredes Zapata testet positiv for epo, og tidligere på ugen kom det frem, at Juan José Amador Castano var blevet testet positiv for testosteron.

Se også: Magtfuld boss under mistanke: Sat i forbindelse med dopingskandale

Se også: OL-helt på vej i fængsel: Skyldig i narkohandel

Se også: Fornem afslutning af Kasper Asgreen

Se også: Stjerne færdig efter uheld

Paris-Roubaix er en af de mest prestigefyldte klassikere inden for cykelsporten. Foto: IMAGO SPORT Sport og Spil Mesteren på brostenene var bitter til sin dødsdag

20-årige Cameron Vandenbroucke har kun cyklet på eliteniveau i under et år, men allerede nu debuterer hun på kvindernes World Tour. Foto: Ernst van Norde. Sport og Spil 'Jeg vil ære min fars minde'

Vægtløftning er en af de sportsgrene, hvor man kan begynde i en moden alder. Foto: Shutterstock Sport og Spil Aldrig for sent: Disse sportsgrene kan du stadig nå at blive god til

9 kommentarer
Vis kommentarer