Cykelklub efter sex-besked: Derfor er Jimmi fredet

Bestyrelsesformand i Dansk Bicycle Club holder hånden over Jimmi Madsen, der har indrømmet at have sendt sex-besked

Dansk cykelsport er blevet ramt af en #metoo-sag. Få et overblik her. Foto: Martin Bubandt, Ritzau Scanpix, Lars Ronbog, Privat. Video: Martin Ekelund

Den tidligere cykelrytter Jimmi Madsen, der er bestyrelsesmedlem i landets største cykelklub, Dansk Bicycle Club, har formandens fulde opbakning.

Som Ekstra Bladet tidligere har beskrevet har en 27-årig norsk cykelrytter ved navn Anita Stenberg anklaget 50-årige Jimmi Madsen for at have krænket hende for knap fem år siden, da han tilbød hende oralsex på et hotel i Berlin.

Jimmi Madsen lagt sig fladt ned og indrømmet anklagen fra Anita Stenberg, der er medlem af Dansk Bicycle Club.

Jimmi Madsen er en af landets mest vindende cykelryttere indenfor banecykling. Særligt er han kendt som en del af par nummer syv i det københavnske seksdagesløb. Foto: Lars Rønbøg/Frontzone/Getty Images Cykling Dansk cykel-legende sendte sex-beskeder til ung cykelrytter

Bestyrelsesformand i Dansk Bicycle Club, Bjarne Kratholm, mener ikke, at sagen bør få nogen konsekvenser for Jimmi Madsen, fordi den er knap fem år gammel.

- Havde det været frisk, havde vi også ekskluderet Jimmi Madsen. Det er der ikke nogen tvivl om, siger han.

Bjarne Kratholm kan ikke komme nærmere ind på, hvad ’frisk’ rent tidsmæssigt dækker over.

Har taget sagen op
Han understreger dog, at sagen er håndteret korrekt af bestyrelsen og et afsluttet kapitel i cykelklubben, der på baggrund af sagen har nedskrevet et kodeks for, hvordan klubben håndterer den slags sager i fremtiden.

- Vi har taget det op på et ekstraordinært bestyrelsesmøde for at undersøge, hvordan tingene hænger sammen.

- Dette kan vi ikke leve med på nogen måde.

Jimmi Madsen og Dansk Bicycle Club får kritik af DIF, efter den norske cykelrytter Anita Stenberg har anklaget ham for at have krænket hende. Foto: Lars Ronbog Cykling Revser Jimmi Madsen: De er ikke sexobjekter

- Vi har talt med Jimmi, der tog et møde med sagens parter, dagen efter vi blev bekendt med omstændighederne.

- Han (Jimmi Madsen, red.) har taget et møde og sagt pænt undskyld, og alt var fint og flot.

- De gik fra hinanden med et håndtryk, siger Bjarne Kratholm.

En skjult agenda
Anita Stenberg og hendes træner har allerede konfronteret bestyrelsen i Dansk Bicycle Club med anklagen mod Jimmi Madsen.

Det skete ved et bestyrelsesmøde i slutningen af september, hvor Anita Stenbergs træner, danske Kenneth Berner, samtidig forgæves stillede op som kandidat til formandsposten.

Bestyrelsesformand i Dansk Bicycle Club mener derfor, at anklagen er et udtryk for en skjult agenda.

- Der stikker noget under.

- Jeg kan undre mig over, at de kommer frem med det på en generalforsamling, hvor Kenneth Berner (Anita Stenbergs træner, red.) træner stiller op som formand, siger Bjarne Kratholm, der er bestyrelsesformand i Dansk Bicycle Club.

196 kommentarer
Vis kommentarer