Cykelrytter får seks års karantæne for at bruge motor

Cykelrytteren Femke Van den Driessche har fået seks års karantæne for at benytte en skjult motor i et løb

Femke Van den Driessche er blevet taget i mekanisk doping og har fået seks års karantæne. (Foto: ZUMA Press)
Femke Van den Driessche er blevet taget i mekanisk doping og har fået seks års karantæne. (Foto: ZUMA Press)

Den Internationale Cykelunion, UCI, har tirsdag idømt Femke Van den Driessche seks års karantæne for at bruge en skjult motor på cyklen i et løb.

Fundet af den elektriske motor blev gjort under VM i cykelcross i januar og er den første sag om mekanisk snyd i sporten.

Den tidligere mester ved U23-EM har nægtet sig skyldig i mekanisk doping, som det også er blevet kaldt, men det har UCI vurderet anderledes.

- Vi har investeret mange ressourcer i at udvikle denne nye og effektive skanningsteknologi samt strammet sanktionerne til alle, som snyder på denne måde.

- Denne sag er en stor sejr for UCI og alle de fans, ryttere og hold, som vil sikre, at vi holder den slags snyd ude af vores sport, siger UCI-præsident Brian Cookson i en pressemeddelelse.

(Foto: Efe) Cykling Froome: Jeg har advaret UCI mod mekanisk doping

Femke Van den Driessche har fået frataget sin EM-titel ved U23-mesterskabet i 2015, og alle resultater fra 11. oktober sidste år og frem til i dag er annulleret.

Belgieren skal tilbagebetale alle præmiepenge og aflevere alle medaljer. Desuden skal hun betale en bøde på 20.000 schweizerfranc samt sagens omkostninger til UCI. Karantænen udløber 10. oktober 2021.

Ved hjælp af et termografi-kamera hævder Stade 2 og Corriere della Sera at kunne dokumentere snyd med skjulte el-motorer i professionel cykling. Dette billede stammer fra de to mediers forsøg med en motionsrytter. (Foto: Stade 2). Cykling Afslører varmekamera motor-doping?

2 kommentarer
Vis kommentarer