Cykelrytter kørt ihjel under løb

Den 22-årige cykelrytter Yves Kabera Iryamukuru er afgået ved døden efter at være blevet påkørt frontalt af en bus i hjemlandet Rwanda

En ung cykelrytter fra Rwanda blev søndag slået ihjel under et cykelløb i hjemlandet. (Foto: AFLO)
En ung cykelrytter fra Rwanda blev søndag slået ihjel under et cykelløb i hjemlandet. (Foto: AFLO)

22 år nåede Yves Kabera Iryamukuru blot at blive, da han søndag blev frontalt påkørt af en bus.

Den rwandiske cykelrytter deltog i en afdeling af hjemlandets cykel-cup, hvor han på vej mod hovedstaden Kigali lå efter feltet.

Se også: Svensk cykelløb ramt af dødsfald

Landsholdsrytteren Janvier Hadi kom som den første den hårdt sårede Iryamukuru til hjælps, og han blev efterfølgende kørt på hospitalet i Kigali. Her afgik han et par timer senere ved døden. Det skriver avisen New Times.

- Hans død har gjort os alle kede af det. Det kommer som et chok. Han var en meget lovende rytter og en stor personlighed med store ambitioner, siger Bosco Inatave, der er præsident i Iryamukurus cykelklub, Fly Cycling Club.

Cykelsporten i Afrika er i disse år inde i en voldsom vækst - ikke mindst takket være ambassadører som Chris Froome (der er født i Kenya og opvokset i Sydafrika) samt det sydafrikanske hold MTN-Qhubeka.

Se også: 22-årig cykelrytter i mystisk dødsfald

Netop MTN-Qhubeka har haft stor succes med at skabe afrikanske rollemodeller - ikke mindst under dette års Tour de France, hvor de stillede til start med de to eritreiske publikumsfavoritter Merhawi Kudus og Daniel Teklehaimanot, der også nåede at køre i bjergtrøjen.

Det sydafrikanske hold har såmænd også en rwander i stalden - det drejer sig om Adrien Niyonshuti.

0 kommentarer
Vis kommentarer