Cykelryttere i slagsmål under interview

Florian Sénéchal slog Max Walscheid i hovedet efter afslutningen på cykelløbet Münsterland Giro

De to cykelryttere Florian Sénéchal og Max Walscheid kom ikke godt ud af det med hinanden efter Münsterland Giro. Foto: Christophe Ena/AP
De to cykelryttere Florian Sénéchal og Max Walscheid kom ikke godt ud af det med hinanden efter Münsterland Giro. Foto: Christophe Ena/AP

Franske Florian Sénéchal er ikke just i kridthuset hos Team Sunwebs Max Walscheid. Eller hos mange andre i cykelsporten for den sags skyld.

Deceuninck-QuickStep-rytteren kom nemlig i søgelyset, da han mandag efter cykelløbet Münsterland Giro vappede Walscheid en på siden af hovedet, mens tyskeren gav interview til den tyske tv-kanal WDR.

Heldigvis bar tyskeren hjelm, så slaget rystede ham ikke - men det gjorde ham godt gal i skralden.

Og det er umiddelbart ikke så smart, da Walscheid hører til WorldTourens største ryttere med sine 92 kg fordelt på 199 centimeter. Så han tog i cykelsko og siddende på sin cykel kampen op med franskmanden, der ikke så ud til at have tænkt situationen helt igennem.

Men han var vred, for i hans verden havde Walscheid forårsaget et styrt - og den slags er ikke velset blandt cykelryttere.

Styrtet sket i spurten, hvor Sénéchal kørte holdets sprinter Alvaro Hodeg frem. Et par hundrede meter fra stregen slog han ud, mens han kiggede sig over højre skulder. Walsheid, der selv kørte spurten, passerede ham på den anden side, og Sénéchal styrtede derefter, da han ramte Walscheids baghjul.

Sénéchals reaktion fik hurtigt Deceuninck-QuickStep til at reagere:

'Deceuninck-QuickStep tolererer ikke Florian Sénéchals opførsel ved afslutningen af dagens Münsterland Giro. Sagen er blevet behandlet internt, og Florian har fået en bøde, der går til en velgørenheds-organisation.'

Og det svarede Sénéchal selv på kort efter:

'Mine inderligste undskyldninger til Max Walscheid, Team Sunweb, til mit hold og til mine fans. Det, jeg gjorde efter løbet, var fuldstændig uacceptabelt, og det repræsenterer ikke den, jeg er. Jeg er meget ked af det her'.

Florian Sénechals næste opgave er lørdagens Tour de l'Eurométropole, hvor sidste års vinder, Mads Pedersen, for første gang skal lufte sin nye VM-trøje.  

Alvaro Hodeg endte i øvrigt med at tage sejren i Münsterland Giro - det blev Deceuninck-QuickSteps sejr nummer 66 i denne sæson.

Rolf Sørensen havde igen tårer i øjenkrogen, da han gav Mads Pedersen et kram. - Følelserne sidder der endnu - jeg har haft det sådan siden i søndags. Jeg er først begyndt at lande lidt i dag, sagde Rolf Sørensen, der også fik forklaret statsminister Mette Frederiksen lidt om cykling. Foto: Philip Davali Cykling Guld-Mads håber: - Lidt kikset, hvis vi selv starter det

Cykling Kæmpe ændring på stort cykelhold

Danske Mikkel Bjerg krydser stregen som vinder af VM-enkeltstarten for U23-ryttere i Yorkshire i sidste uge. Næste år kører han på World Tour-niveau og kan derfor i teorien køre Tour de France. Foto: OLI SCARFF / AFP / Ritzau Scanpix. Cykling Rygterne fyger: Her er næste års Tour-fyrværkeri

6 kommentarer
Vis kommentarer