Cykelryttere vil have indført regler ved dårligt vejr

Cykelryttere, hold og løbsarrangører vil sammen have indført regler for cykelløb i ekstremt vejr

Vind og vejr kan være cykelrytternes værste fjende. Her trodser Nairo Quintana dog sneen og kører først over stregen i Tirreno-Adriatico. (Foto: AP)
Vind og vejr kan være cykelrytternes værste fjende. Her trodser Nairo Quintana dog sneen og kører først over stregen i Tirreno-Adriatico. (Foto: AP)

De professionelle cykelryttere, sammenslutningen af de store cykelhold og løbsarrangørerne vil have indført ens og gennemsigtige regler for, hvordan cykelløb skal klares i ekstremt vejr.

Den nu tidligere cykelrytter David Millar mødtes med Luuc Eisenga, der er øverste chef for cykelholdenes sammenslutning AIGCP, Jean-Francois Pescheux, der er en af de mest indflydelsesrige personer hos Tour de France-arrangøren ASO, og Giro d'Italia-direktør Mauro Vegni.

De mødtes i Milano, hvor de store cykelhold er samlet inden årets første forårsklassiker, søndagens Milano-San Remo.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP blev parterne enige om et udkast, som nu bliver sendt videre til den internationale cykelunion, UCI, med henblik på at kunne træde i kraft fra næste sæson.

Netop Milano-San Remo var for få år siden udsat for et ekstremt snevejr, hvor løbet måtte afbrydes undervejs og rytterne blev fragtet videre i busser til et nyt punkt, hvor løbet blev genoptaget

Behovet for regler for cykelløb i ekstremt vejr kommer dog først og fremmest efter en etape i sidste års Giro d'Italia, hvor det var uklart, om løbet var neutraliseret eller ej.

Den senere vinder Nairo Quintana (Movistar) udnyttede tvivlen til at stikke af og sikre sin sejr, mens andre troede, at etapen var neutraliseret på grund af dårligt vejr.

10 kommentarer
Vis kommentarer