Cykelsporten er i chok: Froome reagerer på doping-bomben

I et interview med BBC fastholder Chris Froome sin uskyld og forklarer, at han vil ikke vil spekulere på udfaldet af doping-sagen

Cykelsporten er i chok. Chris Froomes positive dopingtest har sendt chokbølger gennem hele miljøet.

Men selv forholder hovedpersonen sig roligt til det stormvejr, han er havnet i.

Det fremgår i et interview med BBC, hvor den firedobbelte Tour-vinder for første gang kaster lys over offentliggørelsen af testen, der viste et for højt indhold af stoffet Salbutamol, og nok engang bedyrer briten sin uskyld.

- Jeg forstår, at det kommer som et chok for folk, men jeg holder fast i det, jeg altid har sagt. Jeg har bestemt ikke brudt nogen regler. Jeg har ikke taget mere end den tilladte mængde, siger Froome.

- Jeg kan godt forstå folks reaktion. Især grundet sportens historie. Det er helt klart en anderledes sag. Det er ikke en positiv test, siger briten.

- Som det ser ud nu, har UCI bedt mig om mere information omkring mit brug af salbutamol. som er et meget almindeligt middel til at behandle astma, fortæller han.

Sky-stjernen har til ønske at samarbejde med unionen. Så der kan komme klarhed over sagen, og han kan få renset sit navn, Froome mener, at han gennem hele sin karriere har forsøgt at gøre op med sportens blakkede ry.

- Sporten kommer fra en meget mørk baggrund, og jeg har i hele min karriere forsøgt at vise, at sporten har ændret sig, siger briten.

På baggrund af testen, der blev foretaget under dette års Spanien Rundt, risikerer han nu at få frataget Vuelta-titlen og blive straffet med en karantæne af UCI. Men det gider Froome ikke at spekulere på.

- Jeg har nu været professionel cykelrytter og behandlet mine symptomer og cyklet med astma i ti år. Jeg kender reglerne, jeg kender grænserne, og jeg har aldrig overtrådt grænserne.

- Jeg har en meget fast rutine, når jeg bruger min inhalator, og hvor mange gange jeg bruger den. Jeg har givet al information til UCI for at hjælpe med at komme til bunds i sagen, siger Froome.

Organisationen bag Vuelta Espana har meldt ud, at man afventer sagens udfald hos UCI, inden det afgøres, hvorvidt Froomes test får konsekvenser for resultatet i etapeløbet.

Chris Froome på sidste etape af Tour de France 2017. Foto: AP Cykling - 14. dec. 2017 - kl. 06:38 Verdensstjernen raser over skandaløs håndtering af Froome

Froome kommer til at miste sin Vuelta-titel, siger ekspert. Foto: AP Cykling - 13. dec. 2017 - kl. 15:59 Ekspert ikke i tvivl: Derfor mister Froome Vuelta-titel

25 kommentarer
Vis kommentarer