Cykelstjerne kørt ned af flugtbilist

Den spanske cykelrytter Mikel Landa blev lørdag ramt af en bil under træning

Mikel Landa blev lørdag morgen kørt ned af en bilist, som efterfølgende stak af. Foto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix
Mikel Landa blev lørdag morgen kørt ned af en bilist, som efterfølgende stak af. Foto: Benoit Tessier/Ritzau Scanpix

Han sidder på sygesengen med løftet tommelfinger, men det kunne være gået så grueligt galt.

Lørdag morgen var cykelrytteren Mikel Landa fra holdet Bahrain-McLaren som så mange andre dage ude på landevejene for at træne med en makker i det nordlige Spanien.

Her blev han ramt af en bilist bagfra. Det fortæller den 30-årige spanier selv på Twitter.

'I morges (lørdag, red.) mens jeg trænede med en ven, ramte en bil os bagfra og stak af. De første tests viser, at alt er fint. Jeg håber på at kunne træne igen inden for de næste dage'.

Flugtbilisten er senere blevet anholdt og testet for mulig indtagelse af spiritus og narkotika, ifølge den spanske avis Mundo Deportivo.

Mikel Landa har flere meritter på sit cv. Han har vundet tre etaper i Giro d'Italia, en enkelt i Vuelta a España, mens det er blevet til løbssejre i Giro del Trentino og Vuelta a Burgos.

Dansk talent død
Mens Mikel Landa slap med skrækken, gik det helt galt under det danske løb Tour de Himmelfart i sommer. Her mistede den 18-årige cykelrytter Andreas Byskov Sarbo livet, da en 27-årig kvindelig bilist havde forvildet sig ind på løbsruten og ramte danskeren.

En dom har efterfølgende slået fast, at kvinden ikke var skyld i cykelrytterens død. Skiltningen ved cykelløbet var ringe, og hjemmeværnsfolk advarede ikke kvinden før et sving, fastslår dommen.

Der er faldet dom i den triste sag om Andreas Byskov Sarbo, der blev påkørt og mistede livet under et cykelløb sidste år. Foto: Privat Cykling Dom afslører: Kvinde var ikke skyld i cykelrytters død

Kobe Bryant døde i en helikopter Sport Tragedier på stribe: Stjernerne der styrtede i døden

Florence Griffith-Joyner er fortsat 20 år efter sin død indehaver af verdensrekorderne på 100 m og 200 m (Foto: Sven Simon) Sport Sportsstjerner der døde alt for tidligt

Hundreder af chokerede tilskuere overværer redningsarbejdet i Lalinde-kanalen, hvor ni mennesker mistede livet. Sport Døden i vejkanten: Tankbil mejede tilskuere ned