Cykelstjerne slår i bordet: Vraget dansker skal med i Tour'en

Katusha-profilen Alexander Kristoff siger, at der ikke er nogen grund til, at Michael Mørkøv ikke er en del af holdet under dette års Tour de France

Mørkøvs holdkammerat Alexander Kristoff vil vrage en anden rytter for at få Mørkøv med på Katusha-holdet. Foto: Claus Bonnerup.
Mørkøvs holdkammerat Alexander Kristoff vil vrage en anden rytter for at få Mørkøv med på Katusha-holdet. Foto: Claus Bonnerup.
Følg Cykling

Det stod ellers som mejsler i granit, at den 32-årige dansker Michael Mørkøv skulle køre med i årets Tour de France, sammen med resten af Katusha-holdet.

Men den gik ikke.

 Katusha stiller nemlig til start i Frankrig uden Michael Mørkøv. Noget af en overraskelse, da Mørkøv selv længe har betragtet det som et faktum og da også har forberedt sig på det.

Således har han i hele sæsonen kørt som nærmeste hjælper og leadout-man for holdets norske sprinter Alexander Kristoff. Og de to skulle faktisk inden Tour'en finpudse sprinten i Stavanger, hvor Kristoff bor, så sprinten til Tour de France sidder lige i skabet.

Derfor mener Kristoff også, at det er fuldstændig uden grund, at danskeren ikke er med på holdet. Det siger han til procycling.no, hvor han forklarer, at han faktisk bad om at få Michael Mørkøv med.

- Jeg spurgte hvad der var sket, og om det var muligt at erstatte en rytter, så vi kunne give plads til Mørkøv, men det så det ikke ud til.

- Jeg tror ikke, at der er en god forklaring, men de siger, at de vil have nogle mennesker i bjergene også, siger Alexander Kristoff.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kristoff har kontrakt med Katusha et år endnu. Foto: AP/Daniel Reinhardt.
Kristoff har kontrakt med Katusha et år endnu. Foto: AP/Daniel Reinhardt.
 

Procycling.no mener at vide, at Mørkøv beskrives som negativ og vanskelig af folk på holdet, og det skulle være grunden til, at danskeren ikke kommer med til Frankrig.

Selv sagde Mørkøv efter han blev vraget, at han var svært skuffet over det.

- For at være helt ærlig så kom det som et chok for mig, at jeg ikke skal køre Tour'en. Det har ligget i kortene hele året.

- Jeg har følt, at jeg har præsteret det, jeg skulle - og lidt til. Derfor er det et stort chok, at holdet har valgt at satse til anden side, siger Michael Mørkøv til Ritzau.

Både Mørkøv og Kristoff har kontraktudløb efter denne sæson, og Katusha har specielt i forhold til Alexander Kristoff været kritiske omkring resultaterne.

Det russiske hold skal efter sigende ikke være indstillet på at matche den tårnhøje løn, Kristoff får nu - ca. 15 millioner kroner - og derfor er det forventet, at han forlader holdet.

Dansk tour-chok vækker foragelse i Norge: 'Hvad skal de med ham?'

Dansk Tour-chok: Mørkøv droppet til Touren

Dansker vraget til Touren: Det ville alligevel ikke blive sjovt

De største dramaer i verdens hårdeste klassiker

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive