Cykelunion overvejer nyt format for landevejs-DM i 2020

DM i Give bliver flyttet til 2021. DCU er på jagt efter en ny arrangør for et DM i efteråret 2020

Michael Mørkøv har vundet herrernes DM på landevej de seneste to år. Foto: Christian Hartmann/Reuters
Michael Mørkøv har vundet herrernes DM på landevej de seneste to år. Foto: Christian Hartmann/Reuters

DM i landevejscykling i 2020 skal alligevel ikke køres i Give, og Danmarks Cykle Union (DCU) overvejer i samme ombæring også at ændre formatet omkring mesterskabernes afvikling i år.

DM skulle have været afviklet 18.-21. juni, men allerede for tre uger siden blev det besluttet at udskyde arrangementet på ubestemt tid på grund af coronapandemien.

Onsdag meddelte DCU så, at arrangementet i Give er flyttet til 2021, og unionen leder i stedet efter en ny dato og en ny arrangør for DM i 2020.

- Men det skal siges, at det sandsynligvis ikke bliver et DM, som vi plejer at se det, siger DCU-direktør Martin Elleberg Petersen.

- Det kan være, at én kommune skal afholde enkeltstarten, og en anden stå for de samlede starter. Det kan også være vi er nødt til at skære ned i disciplinerne eller aldersgrupperne for at afholde det.

DCU-direktøren fortæller, at de overvejelser skal foretages over de kommende måneder, og at processen omkring DM som sådan skal starte forfra.

Det ligger dog fast, at Give Cykelklub og Vejle Kommune beholder værtskabet for det allerede arrangerede DM, som bliver rykket til næste år.

- Vi er så glade for, at det store arbejde, som alle de frivillige, klubben og kommunen har lagt i at skabe et godt DM, bliver belønnet, siger formand for Give Cykelklub Kurt Gjødsbøll i en pressemeddelelse fra DCU.

Et eventuelt nyt arrangement i 2020 skal finde sted 'i løbet af efteråret et andet sted i landet', lød det tidligere onsdag i pressemeddelelsen.

Hvis det ender helt galt, og DM ikke kan gennemføres, får danske cykelfans dog stadig en dannebrogstrøje at se i de store løb i udlandet.

- Den regerende mester kører i trøjen, indtil der er fundet en ny mester.

- Bliver DM helt aflyst, kører den samme danske mester også i den næste år. Det er det samme som med vores verdensmestre på bane, der er det i halvandet år, fordi VM 2021 er udskudt fra marts til oktober, siger Martin Elleberg Petersen.