Annonce:
Annonce:

Cykelverdenen i rødglødende forsvar: Sagan skulle ALDRIG bortvises

Både tidligere og nuværende topryttere stiller sig bag Peter Sagan. De mener, at straffen er alt for hård

Sagan efter den kontroversielle afslutning. Foto: Imago/All Over
Sagan efter den kontroversielle afslutning. Foto: Imago/All Over
Annonce:
Følg Cykling

Tirsdag eftermiddag blev verdensmesteren Peter Sagan set som den store Tour de France-skurk, og mange krævede den hårdest mulige straf til en af sportens absolut største stjerner.

Men stemningen er vendt efter de langsomme gengivelser er rullet over skærmen og blodtrykket er faldet til normalt niveau efter den sindsoprivende afslutning.

Hos øjenvidnet André Greipel var det meget tydeligt, at han havde fældet sin dom for hurtigt.

Nye billeder støtter Sagan: Holdet kæmper mod diskvalifikation

Sprinteren var hård i filten til at begynde med, og sagde, at Sagan var en mand, der gjorde, som det passede ham - underforstået at han ikke tog hensyn til nogen som helst andres helbred i sin aktion. Han er vendt på en tallerken nu.

Annonce:

- Nogle gange bør jeg se billeder, før jeg siger noget. Undskyldninger til Peter Sagan, for jeg mener, at juryens beslutning er for hård, meddeler tyskeren på sin Twitter-profil.

Og tyskerens nuværende holdning deles af langt de fleste i cykelverdenen. De støtter Sagan offentligt og mener, at straffen er alt, alt for høj.

- Jeg er IKKE enig i udvisningen af Peter Sagan. Diskvalificering på etapen er ok, men sparket ud af Touren!?! NEJ, lyder det klart fra den tidligere topsprinter Robbie McEwen.

- På ingen måde skal Peter Sagan udvises fra Touren - respekt til Mark Cavendish for at håndtere det så godt, skriver David Millar, der referer til, at Cavendish udtalte, at han ikke var sur på Sagan efter episoden.

- Jeg var faktisk rigtig taknemmelig for, at Peter kom for at se til mig efter afslutningen. Jeg har et godt forhold til ham. Jeg er lidt forvirret over den albue, og det vil jeg tale med ham om. Jeg er ikke sur, men jeg er forvirret, sagde Cavendish efter etapen.

Annonce:

- Det var en dårlig beslutning at sende Sagan hjem. Det var ikke med vilje. Man bruger ofte sine albuer for at skabe sig plads, så man ikke styrter selv, lyder det fra den tidligere sprinter Baden Cooke, der altså giver et indblik i, hvor hårdt, der bliver gået til den i en sprint.

- Min private mening er, at diskvalificering er for meget. Jeg er okay med at give 80 minuspoint i konkurrencen om den grønne trøje og også en tidsstraf til Sagan, skriver Jens Voigt, der også slår fast i en række andre tweets, at det er en farlig sport, og rytterne kun har splitsekunder til at træffe beslutninger.

Ekstra Bladets cykelekspert, Michael Rasmussen, kalder det en 'fuldstændig latterlig beslutning - læs mere her.

Sagan

Sagans hold nedlægger protest mod udelukkelse

Cavendish ude af Tour de France efter styrt

Sindssyg finale sendte favoritterne i jorden!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: