Cykelverdenen i sorg: Rytter død efter brutalt sammenstød

Cykelrytteren Antoine Demoitié kolliderede med en motorcykel under søndagens Gent-Wevelgem

Se indslag om søndagens løb hvor den tragiske ulykke fandt sted. (Video: SNTV)

Den belgiske cykelrytter Antoine Demoitié har mistet livet, efter at han stødte sammen med en motorcykel under søndagens Gent-Wevelgem.

Det meddeler politiet tidligt natten til mandag ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Rytteren er død. En undersøgelse vil blive igangsat for at fastlægge omstændighederne, siger Frederic Evrard, der er talsmand for det regionale gendarmkorps i Nord-Pas-de-Calais i Frankrig.

Efter ulykken blev Demoitié straks transporteret til hospitalet i Lille, men kvæstelserne var så alvorlige, at rytterens liv ikke stod til at redde.

25-årige Demoitié var i gang med sin første sæson som professionel på Pro Continental-niveau efter en årrække på forskellige belgiske Continental-hold. (Foto: imago sportfotodienst)

Se også: Rytter er i kritisk tilstand: Kørt ned af motorcykel

Ifølge internationale nyhedsbureauer skete uheldet, da Demoitié var ved at rejse sig efter at være styrtet. Føreren af motorcyklen havde ikke set styrtet og havde ifølge rapporterne ingen mulighed for at undvige.

Allerede søndag aften stod det klart, at Antoine Demoitié var kommet meget slemt til skade. Da skrev hans hold, Wanty-Groupe Gobert, at Demoitié befandt sig på intensivafdelingen i 'ekstremt kritisk' tilstand.

- Hans hustru og familie er hos ham på hospitalet i Lille, skrev Wanty-Groupe Gobert.

Demoitíe var i år gået i gang med sin professionelle karriere, hans deltagelse i Gent-Wevelgem var blot den anden deltagelse i et World Tour-løb nogensinde for belgieren.

De første sympati-erklæringer er allerede dukket op nu, og der vil helt sikkert blive mange flere, som dagen går.

Problemet med motorcyklers sammenstød er et af de helt 'hotte' emner i sporten nu. De seneste par år har vi set mange uheld, hvor motorcykler har været skyld i uheld, når de er kørt ind i ryttere. Vi så det eksempelvis med Jakob Fuglsang under sidste års Tour, hvor danskeren blev væltet på vej op ad bjerg, angiveligt på vej mod en strålende etapeplacering.

Der var også problemer med nærgående motorcykler ved fredagens World Tour-løb E3 Harelbeke, se blot denne

Et screendump som dette viser meget godt, at der måske er kommet en anelse for mange motorcykler omkring løbene.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere