Cyklingens bad boy forarger igen: Foretrækker medicinsk doping

Den tidligere toprytter Riccardo Ricco kommer med opsigtsvækkende udmelding i nyt interview, hvor han også afslører, at han sigter mod et comeback

Riccardo Ricco har lavet et bemærkelsesværdigt interview med stor italiensk avis. Foto: AP
Riccardo Ricco har lavet et bemærkelsesværdigt interview med stor italiensk avis. Foto: AP

I 2012 fik han 12 års karantæne for brug af doping for anden gang, men cykelsportens enfant terrible spøger stadig i kulissen, selvom han ikke længere huserer på landevejene.

Ricco blev første gang knaldet for doping under Tour de France i 2008, hvor han i forvejen havde vundet to etaper.

I foråret 2011 blev Riccò indlagt på et hospital i alvorlig tilstand, der var fremkaldt af et mislykket forsøg på bloddoping. Den forseelse kostede Ricco 12 års karantæne. Men de uheldige oplevelser med doping har tilsyneladende ikke skræmt den italienske rytter.

I et interview med italienske La Gazzetta dello Sport kommer han blandt andet med sit syn på doping i cykelsport i dag.

- Jeg vil gerne tilføje, at jeg foretrækker medicinsk doping frem for mekanisk doping. Der har man i det mindste modet til at løbe en risiko selv. Mekanisk doping betyder, at det er en anden sport. Jeg ville aldrig kunne bruge det - jeg ville føle mig som lort, lyder forklaringen fra Ricco.

Artiklen fortsætter under billedet..

Ricco blev snuppet for doping under Tour de France i 2008. Foto: AP
Ricco blev snuppet for doping under Tour de France i 2008. Foto: AP

- Er de rene nu?
Et gammelt ordsprog lyder, at tyv tror, hver mand stjæler. Og det gør sig tilsyneladende også gældende i Riccos tilfælde. Han har i hvert fald ikke meget tiltro til, at cykelrytterne nøjes med vand og brød.

- Er de rene nu? Er vi sikre? Jeg er ude af den verden, så jeg ved det ikke, siger han.

Men det gør heller ikke så meget, hvis ikke rytterne er rene, må man forstå.

- Jeg synes, medicinsk doping hjælper under medicinsk kontrol - også selvom det kaldes doping. Det gør mindre skade, end hvis man kører Tour de France på vand og brød, siger han ifølge CyclingNews.

Vil tilbage som 40-årig
Interviewet med Ricardo Ricco byder generelt på flere spøjse udmeldinger.

Hans karantæne udløber først i 2023, men selvom han til den tid vil være 40 år gammel, så mener han ikke, at det er for sent at gøre comeback.

- Jeg vil være konkurrencedygtig. Hvis jeg trænede nu, ville jeg være stærkere end nogensinde. Det kan jeg mærke. Nogle hold vil have mig, og hvis ikke, så laver jeg mit eget hold. Uanset hvad, så vender jeg tilbage før eller siden.

Mens han venter på, at karantænen udløber, får han tiden til at gå med en is-butik på Tenerife, hvor man ifølge italieneren også kan købe is til sin hund...

Skandale-rytter får 12 års dopingkarantæne

Dopingsynder dummer sig igen-igen

Chris Froome: Så meget tjener den upopulære cykelstjerne med den bizarre baggrund