Annonce:
Annonce:

Cyklingens konge slår fast: Froome skal vinde enkeltstarten

For Eddy Merckx er der ingen tvivl om, at Chris Froome vinder sit fjerde Tour de France på søndag – men han håber også, at Sky-kaptajnen som en stor mester sejrer på lørdagens enkeltstart

Eddy Merckx mener, at det ville være en skam, hvis Chris Froome vinder Tour de france uden at have en etapesejr undervejs. Foto: Claus Bonnerup
Eddy Merckx mener, at det ville være en skam, hvis Chris Froome vinder Tour de france uden at have en etapesejr undervejs. Foto: Claus Bonnerup
Annonce:
Følg Cykling

SALON-DE-PROVENCE (Ekstra Bladet): Når årets Tour de France bliver endeligt afgjort på lørdagens enkeltstart, så er det med den absolut bedste hånd på Chris Froomes hænder.

Med et forspring på 23 sekunder til Romain Bardet og 29 sekunder til Rigoberto Urán burde Froome med sin vanligt kraftfulde stil mindst kunne forsvare og formentlig udbygge sit forspring på de 22,5 km rundt i Marseille til og fra fodboldstadionet Stade Vélodrome.

I hvert fald til Bardet, der er notorisk ringe i kampen mod uret, men formentlig også til Urán, der dog har kørt rigtig gode enkeltstarter tidligere i karrieren.

For cykelsportens største mester gennem tiderne, Eddy Merckx, er der ikke den store tvivl.

Annonce:

Han var med som gæst på fredagens 19. etape, og han kunne overfor Ekstra Bladet udlægge sin vurdering af favoritkampen, efter han havde poseret med et meget stolt belgiske Wanty-hold, der er med på et wildcard.

- Jeg tror, at Froome stadig fører efter enkeltstarten. Jeg kan ikke se, hvem der kan slå ham. Jeg tror ikke, at Urán kan slå ham på en enkeltstart.

- Jeg håber også, at Froome kan vinde enkeltstarten. For i min bog ville det være en skam, hvis ikke vinderen af et Tour de France, vinder en etape, siger Eddy Merckx, inden han hastigt skulle videre og trykke hænder.

Han har selv fem gange vundet Tour de France og alle gange vundet etaper. I 1971 måtte han dog nøjes med fire, der er det dårligste resultat i de fem guld-år.

Tour-ikon om stjernerytter: Han kan vinde Touren

Kittel er gået helt ned med flaget efter Tour-styrt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: