Annonce:
Annonce:

Dagens mand i Sky-sovs: - De kan ikke ryste ham

Selvsikkerheden er enorm i Sky-lejren, efter at Chris Froome gjorde, hvad han skulle, da han afviste alle udfordrere første dag i Alperne

Froome havde ikke problemer i dag.
Froome havde ikke problemer i dag.
Annonce:
Følg Cykling

SERRE CHEVALIER (Ekstra Bladet): 183 km i opskruet Tour de France-tempo over Col de la Croix de Fer, Col de la Télégraphe og Col du Galibier er meget hård kost.

Det stod malet i rytternes ansigt, da de cyklede rundt i skisportsbyen Serre Chevalier efter at være kommet i mål.

Nogle kørte helt tømt for kræfter med tomme blikke rundt i den franske byfest, mens de i virvaret desperat ledte efter en bus med deres holdfarver på.

Andre havde anderledes overskud og sendte gnistrende vinderblikke til holdkammeraterne.

Eksempelvis i Sky-lejren, hvor rytterne rullede af og morede sig over, at ingen var i stand til at angribe Chris Froome i de franske alper.

Foto: AP
Foto: AP
 

Tilfreds var også Sky-manager Dave Brailsford, der efter at have rost alle sine ryttere for deres indsats kunne konstatere, at den samlede sejr er tæt på at være hjemme.

Annonce:

- Rytterne skal lige hvile sig lidt og komme sig, og så må vi se, hvordan benene er i morgen. Men når alt kommer til alt, fik vi i dag vist et meget godt billede af, hvor de bedste klatrere står i forhold til hinanden.

- De kunne ikke ryste Chris. Og det er det, de skal gøre i morgen. Chris behøver ikke at køre nogen steder. Det er dem, der skal foretage sig noget.

- Jeg tror, at det er med til at lægge et mentalt pres på dem. Han skal bare følge efter og holde sig til deres hjul og ikke lade dem slippe væk. Så bliver det afgjort på enkeltstarten, siger Brailsford selvsikkert.

Men han har også noget at have det i.

Chris Froome har 27 sekunder til Romain Bardet og Rigoberto Uran og ikke mindst 22,5 enkeltstarts-kilometer i Marseille at falde tilbage på.

I kampen mod uret er Froome som regel i en klasse for sig – den eneste fra klassementet, der måske kan true ham, er overraskelsen Uran.

Roglic blev helten. Foto: AP
Roglic blev helten. Foto: AP
 

Colombianeren vandt to bonussekunder på stregen i Serre Chevalier. Langt fra nok - men alt skal jagtes i kampen på den gule trøje, påpeger Cannondale-manager Jonathan Vaughters.

Annonce:

- Vi skal vinde tid alle steder. Der er intet magisk over det. Hvert sekund tæller, og man skal kæmpe for hvert og et. Det er ikke et Tour de France, hvor man kan rulle hen over målstregen helt ubekymret, siger Vaughters.

Han er helt med på, at der skal tages nogle chancer, hvis løbet skal vindes – og det kan man lige så godt gå efter nu, hvor løbet er så tæt på afslutningen, og afstanden er så lille.

- Det er lidt skørt, for vores hold har aldrig været på podiet i et Tour de France før. Men ingen i hele organisationen vil blive tilfreds med anden- eller tredjepladsen. Så vi skal køre for at vinde.

- Ender vi som nummer fire eller fem, er det okay. Vi er stadig glade, for det er et meget ærværdigt resultat – men vi kører for at vinde.

Sidste mulighed for at gribe chancen er torsdag, når legendariske Izoard er på menuen.

Den kan komme til at gøre nas. Spørgsmålet er blot, om den kan gøre nas nok.

Favoritten floppede stort: 'Han blev jo kørt ind af nummer 172'

Trist Tour-skæbne: Supersprinteren ude af løbet

Annonce:

Skihop-sensationen smadrede storstilet Contador-angreb

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: