Annonce:
Annonce:

Danmark har Fuglsang-feber: Men udlandet tror ikke på ham

Jakob Fuglsang er ikke god nok, når de store drenge for alvor spiller ud, lyder vurderingen fra den amerikanske cykeljournalist, Andrew Hood

Her vurderer Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen Fuglsangs rolle i årets Tour de France.
Annonce:
Følg Cykling

Når man vinder Tour de France-optaktsløbet Criterium de Dauphiné, regnes man nærmest pr. automatik blandt de store favoritter til sejren i Tour de France.

Men det er bestemt ikke tilfældet for danske Jakob Fuglsang. Selvom han slog alle Tour de France-favoritterne på nær Nairo Quintana, der ikke stillede til start i det franske etapeløb, så er det nærmest bemærkelsesværdigt, at Fuglsangs navn udebliver fra favoritvurderingerne hos de udenlandske cykelmedier.

Hos Guardian Sport beskrives Fuglsang eksempelvis som ’den aldrende Fuglsang, der skal fungere som Arus hjælper’, mens også amerikanske Velonews undlader at bringe danskeren i spil til Tour-tronen. Ikke en gang en top 10-placering kan det blive til.

Okay, måske har vi i Danmark de rød/hvide briller på, men ikke en gang en Top 10? Come on...?

Astana på træningstur før årets Tour de France. Foto: Claus Bonnerup
Astana på træningstur før årets Tour de France. Foto: Claus Bonnerup
 

Annonce:

Skribenten til Velonews’ artikel, amerikanske Andrew Hood, der har dækket Tour de France i over 20 år, griner da også, da Ekstra Bladet konfronterer ham med hans egen Top 10-liste og udelukkelsen af Fuglsang

- Til mit forsvar skal det siges, at jeg lavede den rangering inden Dauphine. Den er bare først kommet på efter løbet. Skulle jeg lave den nu, så var han kommet med i Top 10, beroliger Hood.

- Han har lige vundet Dauphine, og vi har næsten Fuglsang-feber her i Danmark. Hvorfor skal vi ikke tro på, han kan vinde løbet?

- Jakob har selvfølgelig potentialet til at gøre det godt, men han har aldrig gået hele vejen. Men sådan som han kørte i Dauphine, så er det klart, at han skal være med på den liste. Han kan være rytteren, som kommer ud af ingenting og gør en stor forskel i klassementet. Der er altid en i hver Tour, som overrasker. (eksempelvis Adam Yates, der blev firer sidste år, red.)

Annonce:

- Jakob kan godt sidde med længe. Han sidder nok ikke med allerforrest, men han vil være deromkring. Jeg tror, top fem bliver Froome, Porte, Quintana, Contador og Bardet, og det får han svært ved at gøre noget ved.  Jakob er i laget derunder, lyder det.
 
- Hvordan ser du den interne konkurrence med hans holdkammerat Aru?

- Det bliver meget interessant, hvordan Aru kører. Sidste år havde han det ikke. Han var aldrig med fremme, men lå hele tiden i anden eller 3. gruppe (Aru blev nummer 13, red.). Giroen var hans mål for i år, så måske kommer han ind til løbet friskere end aldrig før, og så kan han blive farlig. Både Aru og Fuglsang er med i gruppen af favoritter.
 
- Jeg synes faktisk, det er en fordel for holdet, at de har to mand at spille ud. Når man ikke har en Quintana eller Froome på holdet, så er det smart med en duo. De kan gøre som Orica, der har Chaves og Yates at spille på. Først angriber Aru, derpå Jakob. Det er sådan, rækkefølgen må være.

- Aru skal stadig bevise sig selv i Touren, som Jakob har. Aru har vundet Vueltaen, men det her er Touren, og det er bare noget andet.

Fuglsang med karrierens største triumf. Foto: All Over Press
Fuglsang med karrierens største triumf. Foto: All Over Press
 

- Hvad skal der så til for, at Jakob tager det uventede skridt op?

- Jakob er 32 år, han har intet at tabe. Så jeg synes bare, han skal gå efter det. Hvis han kører aggressivt og søger chancerne, og kan han tage nogen på sengen, som det skete i Dauphine, så er et top 5-scenarie ikke helt urealistisk

- Men afventer han og følger med, så bliver det svært. Jeg kan ikke se, han kan sidde med, når de store for alvor rykker, så bliver det for svært, lyder det fra Hood.

Både han og Ekstra Bladets folk i Frankrig følger Tour de France de næste tre uger på tæt hold.

Følg med hver dag på ekstrabladet.dk for flere nyheder om sommerens store begivenhed.

 

Annonce:

Tour-gave til Fuglsang: Ny million-kontrakt klar til underskrift

Froome fik bank af Fuglsang: 'Jeg skal kæmpe om sejren med ham'

Vrager Fuglsang som Tour-kaptajn: 'Det overrasker mig ikke'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: