Danmark lancerer bud på Tour de France

Erhvervs- og Vækstministeriet bekendtgjorde fredag, at Danmark forsøger at lægge billet ind på tre Tour de France-etaper i 2018

Chris Froome og de andre stjerner fra Tour de France kan muligvis forberede sig på en start i Danmark i 2018. (Foto: AP)
Chris Froome og de andre stjerner fra Tour de France kan muligvis forberede sig på en start i Danmark i 2018. (Foto: AP)

Det var en dundrende succes, da Giro d'italia i 2012 lagde ruten forbi Danmark, og nu kan et endnu større cykelløb så ende med at finde vej til dansk jord.

På et pressemøde fredag eftermiddag i Erhvervs- og Vækstministeriet blev det således bekendtgjort, at Danmark forsøger at lægge billet ind på starten af 2018-udgaven af Tour de France.

Der er tale om et bud på de tre første etaper, og beløbet skulle angiveligt ligge på 80 millioner kroner. De penge skal rejses i et samarbejde mellem den danske regering, regionerne samt kommunerne, der i processen skal få en hjælpende hånd fra en række private investorer.

Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsen var selv til stede på pressemødet, hvor han satte fokus på Danmarks planer for at sikre sig den store sportsbegivenhed.

Cykelformand kører i garagen

Helt konkret ønsker Danmark at være vært for en prolog i København samt to etaper, som tilsammen sørger for, at Fyn og Jylland også bliver vist frem for omverdenen.

Efter den korte rundtur i hovedstaden skal turen således gå fra Roskilde til Odense over Storebæltsbroen, og efterfølgende skal den lille danske visit afsluttes med et væddeløb fra Vejle til Sønderborg.

Bevæggrundene for, at de danske skattekroner skulle gå til en afholdelse af verdens største etapeløb, er angiveligt, at en succesfuld rolle som værter skal sikre en positiv bevågenhed omkring Danmark samt styrke landets muligheder for at tiltrække turister.

Doping-beskyldt Froome: Nu kommer mine tal

Og traditionen vil, at fokus om noget har for vane at være rettet mod de lande, der har æren og fornøjelsen af at lægge land til en del af Tour de France-ruten. Så sent som dette år oplevede den hollandske by Utrecht en massiv omtale, da byen agerede base for åbningen af 2015-udgaven af det berømte etapeløb.

For selv om problematikken omkring doping endnu ikke er forsvundet ud af cykelsporten, er Tour de France fortsat en af de mest populære sportsbegivenheder, og hvert år menes løbet af tiltrække i omegnen af 3,5 milliarder tv-seere.

Forruden de tre etaper i 2012-udtaven af Giro d' Italia har Danmark også lagt asfalt til VM i landevejscykling. Det skete i 2011, hvor der var start i København og mål på toppen af Geels bakke ved Holte.