Annonce:
Annonce:

Danmark Rundt endte som Kaos Rundt: Reklameportal kollapsede

Danmark Rundt blev lørdag selvfølgelig afrundet med en reklameportal, der spærrede vejen, men løbsdirektør Jesper Worre kan finde flere af lyspunkter i det uheldsramte løb

Max Wahlscheid tog sidste etape i det kaotiske Danmark Rundt. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Foto
Max Wahlscheid tog sidste etape i det kaotiske Danmark Rundt. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Foto
Annonce:
Følg Cykling

AARHUS (Ekstra Bladet): Det var med høj puls og kriblen i maven, at løbsdirektør Jesper Worre lørdag førte feltet ind i Aarhus til finalen på årets til tider kaotiske Danmark Rundt. Spændende var det, hvad der denne dag ville gå galt, men den rutinerede løbsarrangør slap nådigt med en oppustelig reklameportal, der kollapsede og spærrede vejen for feltet i nogle hektiske minutter.

- Det har ikke været det rene kaos, men der er sket fejl, som ikke må ske. Der er sket fejl før i løbets historie, men nu er der tv på, og så hæfter alle sig ved det, sagde Worre, da han efter sejrsceremonien skamrøg en smøg i vip-området.

- Faktisk har løbet simpelt hen været en af de bedre udgaver, men vi blev ramt af en byge af uheld. Nogle af dem forårsagede vi selv, og det er mit ansvar. Det løber jeg ikke fra.

Ikke alt har spillet i Post Nord Danmark Rundt. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau
Ikke alt har spillet i Post Nord Danmark Rundt. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau
 

Annonce:

- Vi har haft nogle fejlkørsler, hvoraf den første stjal en del opmærksomhed på 1. etape. Sådan en fejlkørsel må ikke ske, men det skete altså, selv om vi har gjort mere ud af sikring af ruten i år end nogensinde før, sagde Worre.

Fejlkørslen opstod efter en bakkespurt, hvor to ryttere fulgte efter nogle løbskøretøjer, som kørte lige ud frem for at følge ruten mod venstre. Det førte til afbrydelse af løbet, som blev genstartet, da feltet atter var samlet.

Dagen efter rasede et uvejr over Fyn, som drev holdene til at kræve løbet neutraliseret, hvorefter rytterne opgav at køre løbet til ende. De stoppede i en skov cirka 20 kilometer fra Faaborg og nægtede at køre videre – hvorefter de iførte sig varmt tøj og cyklede til rytterhotellerne. ’Absurd’, kaldte Ekstra Bladets cykelsportskommentator, Michael Rasmussen, situationen.

- Fejlkørslen fremstod fuldstændigt kaotisk på tv, selv om vi faktisk havde styr på tingene, men 2. etape endte faktisk i kaos, sagde Jesper Worre.

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau
 

Annonce:

- Vi har talt etapen igennem mange gange, og vi er enige om, at vi ikke kunne have gjort noget anderledes. Havde vi kunnet lægge ruten om, kunne vi have reddet etapen, men det lader sig bare ikke gøre med så kort varsel.

- Man skal huske på, at der var meget andet, der fungerede upåklageligt, men på grund af fejlene er jeg kun trekvart tilfreds med årets udgave af løbet, sagde Jesper Worre.

UCI-chefkommissær Joey Ermens noterede sig de mange fejl og uheld, men han lægger større vægt på løbsorganisationens evne til at overvinde dem.

- Det er et løb, der er uhyre godt organiseret. Organisationen opererer på et meget højt niveau overordnet set, sagde Joey Ermens.

- Der var så nogle uheldige ting, der skulle håndteres. Der var rutefejl på første etape, det ekstreme vejr på anden etape, rutefejl igen på tredje etape, problemer med regnvand og så i dag en reklameportal, der falder ned over ruten.

- Det vigtige er dog at se på, hvordan problemer håndteres, og jeg er yderst tilfreds med den måde, organisationen agerer på, sagde Joey Ermens.

Annonce:

 Kæmpe koks i Danmark Rundt: Rytterne sendt den forkerte vej

Kæmpe drama i Danmark Rundt: Etapen annulleret midt i skov

Dansk mester vinder PostNord Danmark Rundt

Nej, nej, nej! Ny ulykke rammer Danmark Rundt

Professionelt tyveri: Dansk cykelhold lænset for dyre cykler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: