Danmark stiller med to ungdomskaptajner til cykel-VM

Landstræner Anders Lund satser på, at enten Jonas Vingegaard eller Jonas Gregaard kan gøre det godt i Østrig

Jonas Gregaard er et af de absolut største talenter i Danmark, her er han under årets PostNord Danmark Rundt. Foto: Stine Tidsvilde.
Jonas Gregaard er et af de absolut største talenter i Danmark, her er han under årets PostNord Danmark Rundt. Foto: Stine Tidsvilde.

To danske cykeltalenter får lov til at køre deres chance i landevejsløbet i U23-klassen ved det kommende VM i Innsbruck.

Landstræner Anders Lund har tirsdag udtaget en trup på fem ryttere med Jonas Vingegaard og Jonas Gregaard som kaptajner.

Lund er optimistisk, da rytterne for nylig gjorde det godt i Tour de l'Avenir, der også kaldes ungdommens Tour de France.

- Jeg ser gode muligheder for et godt VM-resultat.

- Vingegaard er kommet stærkt ud af l'Avenir og ligner en, der kan ramme topformen i Innsbruck, mens Gregaard har haft et flot stabilt niveau på stigningerne gennem sæsonen, siger Anders Lund i en pressemeddelelse fra Danmarks Cykle Union.

Ud over Vingegaard og Gregaard består VM-truppen til landevejsløbet af Mikkel Bjerg, Mikkel Frølich Honoré og Magnus Bak Klaris.

Bjerg, der sidste år vandt VM-titlen for U23-ryttere i enkeltstart, skal desuden forsvare sin titel i kampen mod uret. Også Mathias Norsgaard og Johan Price-Pejtersen er udtaget til VM-enkeltstarten.

- Bjerg er forsvarende mester, og de seneste tests viser, at han er klar til at køre med helt i toppen igen i år.

- Norsgaard og Price-Pejtersen tilhører også begge den absolutte U23-elite i enkeltstart, så samlet set er forventningerne store i disciplinen, siger Anders Lund.

U23-rytternes VM-enkeltstart køres tirsdag 25. september. Landevejsløbet foregår tre dage senere som optakt til elitens landevejsløb om søndagen, der afslutter VM i Innsbruck.

Se også: Dansk cykelprofil har brækket kravebenet

Sport og Spil Chris Anker: Jeg glæder mig til at få hår på benene

Nicklas Bendtner er anmeldt for vold med  en taxachauffør. Foto: Ritzau Scanpix Skandinavien - 10. sep. 2018 - kl. 19:48 Dantaxi afviser kærestens forklaring: Politiet har video af voldsepisode

1 kommentar
Vis kommentarer