Danmarks cykelbrødre: Storebror overvejede karrierestop

Brødrene Søren og Asbjørn Kragh Andersen ser frem mod et 2019, hvor de skal hjælpe hinanden i verdens største cykelløb efter storebror Asbjørns skifte til Team Sunweb.
Stort interview i Bike Season-magasinet.

De skal køre Flandern Rundt sammen, lillebror Søren er én af de danske ryttere, der er størst forventninger til overhovedet i 2019, og de glæder sig som de små børn, det er efterhånden er mange år siden, de var, til at køre sammen på Team Sunweb.

Men brødreparret Søren og Asbjørn Kragh Andersen var nær ikke kommet til at køre sammen. Storebroren Asbjørn har kørt for Bjarne Riis' danske opstartshold var i sæsonerne i 2016 og 2017 på kontrakt på prokontinentalmandskabet Marseille-Provence fra byen og regionen af samme navn.

Men havde Asbjørn ikke sikret sig World Tour-kontrakten i år, ville drømmen efter alt at dømme være bristet, fortæller han i et interview med magasinet Bike Season.

- Det er temmelig sikkert, at jeg ikke var fortsat på kontinentalniveau. Det stod ret klart for mig, at jeg skulle være professionel igen, eller også skulle jeg sgu nok ud at knokle på anden måde, ikke?

- Jeg havde tilbud fra kontinentalhold, men jeg trak linjerne ret klart op over for mig selv: Hvad vil jeg, og hvad vil jeg ikke? Jeg håbede til det sidste på det bedst mulige scenarie, men jeg var parat til at gå andre veje, siger Asbjørn Kragh Andersen, som afbrød en uddannelse som vvs- og energimontør, da han blev professionel på Delko i 2016 og sidste år kørte for Bjarne Riis' Team Virtu.

- Havde jeg ikke fået en professionel kontrakt, så var jeg vendt tilbage til et mere almindeligt liv for at gøre min uddannelse færdig. Så var det det, jeg ville koncentrere mig om. For os lige nu, i momentet, er cykling alt. Men der er altså også noget uden for cykelverdenen, siger Asbjørn Kragh Andersen.

 

Du kan læse hele interviewet med Danmarks bedste brødrepar i cykelsport i magasinet Bike Season, der er på gaden 8. marts.

Her finder du også store interviews med Magnus Cort, Casper Pedersen og den kvindelige profil Cameron Vandenbroucke, der fortæller om sin hårde jagt på at komme i cykeleliten og tabet af sin far, eliterytteren Frank Vandenbroucke, der døde af en blodprop i lungen i 2009.

Magasinet byder traditionen tro også på Danmarks største optakt til de store klassikere og etapeløb på World Touren i 2019, data, analyser og historier om holdene og profilerne i cykelsportens øverste klasse, og flere andre spændende fortællinger fra livet i cykelsport.

Du finder Bike Season hos din lokale bladforhandler.