Danmarks nye bjergkonge får lyndebut: Gået over al forventning

Skader på Trek-holdet baner vej for den danske bjergrytter Niklas Eg, som står foran sin debut i Giroen.

Niklas Eg har været professionel cykelrytter i mindre end fem måneder, men står allerede foran sin debut i et af sportens allerstørste etapeløb.

Den 23-årige bjergrytter er med på Treks otte mand store hold i Giro d'Italia, der begynder 4. maj.

Det oplyser holdets danske sportsdirektør, Kim Andersen, til politiken.dk.

- Jeg er imponeret over det, Niklas har vist, og der er ingen tvivl om, at han har markeret sig væsentligt hurtigere, end vi havde turdet håbe på, siger Kim Andersen.

- Alligevel vil jeg da gerne indrømme, at jeg er noget betænkelig ved at sende ham ud i en så stor opgave allerede nu. Jeg havde gerne set, at udviklingen var gået lidt langsommere.

- Pludselig stod vi imidlertid i en situation med flere skader, og efter at italieneren Giacomo Nizzolo senest meldte fra, manglende vi en mand, forklarer Andersen.

Fornemt debut-sæson af Niklas Eg. Foto: All Over
Fornemt debut-sæson af Niklas Eg. Foto: All Over
 

Dermed kommer Trek til Giro d'Italia med to danske ryttere på holdet. Også Mads Pedersen skal køre den tre uger lange rundtur, der i år indledes i Israel.

Niklas Eg var senest til start i Kroatien Rundt i den forgangne uge, hvor han efter gode præstationer i bjergene endte på en samlet femteplads.

22-årige Niklas Eg kommer ind på Trek-Segafredo netop, som superstjernen Alberto Contador forlader holdet og slutter sin karriere. De to ryttere har en del tilfælles, idet de begge har en forkærlighed for de store etapeløb. Foto: Claus Bonnerup. Cykling 'Den tyndeste mand på hotellet' har fået barndomsdrømmen opfyldt

Jakob Fuglsang påbegyndte sin træning frem mod Tour de France 2018 på træningslejr i Allicante i Spanien i december 2017. Foto: Ernst Van Norde. Cykling Glæd jer, Danmark: Spår stor sejr til kæmpe-talent

Feltet, som her ses på første etape, måtte gøre uplanlagt stop i byen Igualada i Catalonien, da et lokaltog pludselig ville på tværs af ruten på anden etape af World Tour-løbet Catalonien Rundt. Foto: Ritzau Scanpix. Cykling Kæmpe brøler i stort cykelløb: Udbrydere stoppet af tog

Lasse Norman Hansen havde ikke succes med sit angreb. Foto: Claus Bonnerup Cykling Dansk cykelduo angreb forgæves