Danmarks største cykelløb slutter med en enkeltstart

En tidskørsel på Frederiksberg afslutter PostNord Danmark Rundt, som får deltagelse af seks World Tour-hold

Man skal tilbage til 2019 for at finde de seneste billeder fra PostNord Danmark Rundt. Sidste år blev løbet aflyst på grund af coronapandemien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Man skal tilbage til 2019 for at finde de seneste billeder fra PostNord Danmark Rundt. Sidste år blev løbet aflyst på grund af coronapandemien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Med få undtagelser har Frederiksberg Allé traditionelt lagt asfalt til store spurtopgør på sidste etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt. Sådan bliver det ikke i år.

2021-udgaven af Danmarks største cykelløb bliver ganske vist afsluttet på Frederiksberg, men i år sætter en enkeltstart på 10,8 kilometer for første gang punktum for rundturen.

Det oplyser arrangørerne på en rutepræsentation onsdag eftermiddag.

- Vi kunne godt tænke os at bibeholde spændingen om det samlede resultat indtil sidste sekund, forklarer løbets projektchef, Frank Hyldgaard, over for Ritzau.

- Selvfølgelig er der altid spænding om resultatet på den enkelte etape, men nu kan vi krydre det med, at der både køres om etapesejren og det samlede klassement.

PostNord Danmark Rundt køres fra 10. til 14. august.

Før finalen på Frederiksberg skal rytterne ud på 769 kilometer fordelt på fire etaper på de danske landeveje. Etaperne har mål i Esbjerg, Sønderborg, Vejle og Kalundborg.

PostNord Danmark Rundt gør comeback, efter at arrangørerne sidste år valgte at aflyse det på grund af sundhedssituationen og landets coronarestriktioner. Alle målbyerne er gengangere fra den rute, der blev præsenteret for løbet i 2020.

Den seneste vinder af løbet var Niklas Larsen, som i 2019 kørte for det danske hold ColoQuick og i dag er på kontrakt hos norske Uno-X.

Seks World Tour-hold og otte andre professionelle hold har meldt deres ankomst til det danske etapeløb. Dermed kan arrangørerne efter alt at dømme stille med et af de stærkeste felter i Danmark i flere år.

Det skyldes blandt andet, at løbet er rykket op i Den Internationale Cykelunions ProSeries, der er niveauet under World Touren.

Arrangørerne har endnu ikke fået bekræftet specifikke profiler, men tidligere har Jumbo-Visma meldt ud, at den 27-årige topsprinter Dylan Groenewegen lægger vejen forbi Danmark for at køre etapeløbet.

Ud over de professionelle hold deltager fire danske og et polsk kontinentalhold samt et blandet hold af danske ryttere.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær