Annonce:
Annonce:

Danmarks store VM-håb skifter til storhold

Matti Breschel skal køre for Cannondale-Garmin næste sæson

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Cykling

Bjarne Riis solgte sit cykelhold til Oleg Tinkov, og Tinkoff-Saxo kom derfor på russiske hænder.

Men det danske islæt på holdet var stadig tungt og tydeligt de seneste par sæsoner, men nu begynder det at lakke mod enden.

Breschel bryder med Tinkov: Røgslør over fremtiden

En for en forsvinder de danske ryttere nemlig for holdet, ligesom Bjarne Riis gjorde det i foråret. Michael Mørkøv skifter til Katusha, Christopher Juul-Jensen skifter til Orica-GreenEdge, og i dag er det så blevet helt officielt, at Matti Breschel også forlader holdet.

Han forlader det ene storhold for at fortsætte karrieren på et andet. Han skriver nemlig kontrakt med det amerikanske storhold mandskab Cannondale-Garmin. Det meddeler holdets direktør, Jonathan Vaughters, på Twitter.

Annonce:

- Vi havde brug for en rytter, som er hurtig, talentfuld og special, så derfor har vi skrevet kontrakt med Matti Breschel, skriver Vaughters.

Overfor amerikanske Velonews uddyber Vaughter og Breschel grunden til skiftet.

- Jeg glæder mig meget over at skulle køre for Cannondale-Garmin i 2016. Jeg har stor respekt for for Jonathan Vaughters og hans visioner, og jeg kender mange af rytterne og sportsdirektørerne. Det er en fantastisk gruppe. Jeg ser frem til brostensklassikerne, og jeg håber at kunne opnå et resultat på egen hånd, og jeg håber at kunne hjælpe holdet til at nå fantastiske præstationer og sejre, lyder det fra Breschel.

Danske VM-ryttere sat på plads af colombianer i Canada

Annonce:

- Matti er et stort talent. Han tilfører holdet masser af hestekræfter til klassikerne og en masse erfaring til et unht hold, og så er han i stand til at få resultater på egen hånd. Det er muligt, at hans talent har været undervurderet i fortiden, og det er noget, vi vil forsøge at ændre. Vi glæder os meget over at have ham på holdet.

Breschel har bortset fra en to-årig afstikker til Rabobank kørt hele sin karriere på det danske cykelhold med varierende holdnavne, men nu bliver det altså et amerikansk mandskab, der får glæde af danskeren.

Meget pegede imod et exit for Breschel, efter Bjarne Riis på TV2 afslørede, at Matti havde modtaget et kontrakttilbud, som var så latterligt lavt, at han kun kunne takke nej, og man må derfor formode, at amerikanerne har været mere rundhåndede med deres tilbud.

Riis revser Tinkoff-Saxo: Matti-tilbud er latterligt

Den danske rytter, der bliver Danmarks VM-kaptajn i Richmond i næste uge, bliver fremover holdkammerat med folk som Rigoberto Uran-Uran, der skifter fra QuickStep, den amerikanske etapeløbsrytter Andrew Talansky og den franske klatrer Pierre Rolland.

Annonce:

Danskeren burde få rig mulighed for at folde sig ud på egen hånd, hvor brostensklassikerne i foråret altid har stået højt på hitlisten hos danskeren.

Med Breschels exit er der kun tre danskere tilbage på Tinkoff-Saxo. Jesper Hansen indgik tidligere på året en ny kontrakt med holdet, mens Michael Valgrens kontrakt gælder et år mere med holdet. Chris Anker Sørensens fremtid er fortsat uvis, men det bliver næppe hos Oleg Tinkov, at den danske bjergged fortsætter karrieren.

Chris Anker kastede sig ud i stort ridt

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: