Dansk bane-talent bliver sekser i mangekamp ved VM

Matias Malmberg kunne ane medaljerne i omnium ved bane-VM i Roubaix, men danskeren endte på sjettepladsen

Matias Malmberg blev lørdag nummer seks i omnium ved VM i Roubaix. Her ses han som en del af det danske hold i 4000 meter holdforfølgelse tidligere på ugen. Foto: François Lo Presti/Ritzau Scanpix
Matias Malmberg blev lørdag nummer seks i omnium ved VM i Roubaix. Her ses han som en del af det danske hold i 4000 meter holdforfølgelse tidligere på ugen. Foto: François Lo Presti/Ritzau Scanpix

Cykelrytteren Matias Malmberg sluttede lørdag på sjettepladsen i omnium ved VM i banecykling i Frankrig.

Den 21-årige dansker viste sig fornemt frem i banecyklingens mangekamp, men i sidste ende var han alligevel et godt stykke fra medaljerne.

Før den fjerde og sidste disciplin, pointløbet, indtog Malmberg den samlede fjerdeplads fire point bag portugiseren Luri Leitao med en realistisk chance for at nappe en podieplads.

Inden da var det blevet til en sjetteplads i scratch, en syvendeplads i tempoløbet og en tredjeplads i udskilningsløbet for den unge dansker i et felt bestående af 24 startende ryttere.

Malmberg havde dog svært ved at gøre sig gældende i pointløbet med 100 omgange på velodromen i Roubaix. Han hentede blot otte point i de ti indlagte spurter.

Det var ikke nok til at fastholde placeringen i nærheden af podiet, og Malmberg raslede stille og roligt ned på den samlede sjetteplads.

Guldet gik briten Ethan Hayter, der vandt suverænt foran Aaron Gate fra New Zealand med Luri Leitao fra Portugal på tredjepladsen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers