Dansk cykel-legende sendte sex-beskeder til ung cykelrytter

Jimmi Madsen indrømmer, at han har 'gjort en fejl', da han sendte sex-besked til norsk kvindelig cykelrytter i Berlin for fem år siden

Foto: Martin Bubandt, Ritzau Scanpix, Lars Ronbog, Privat. Video: Martin Ekelund

Det danske og norske cykelforbund samt paraplyorganisationen Danmarks Idrætsforbund undersøger en sag om den tidligere professionelle cykelrytter Jimmi Madsen, der anklages for at have krænket en dengang 22-årig norsk kvindelig cykelrytter ved navn Anita Stenberg.

50-årige Jimmi Madsen har lagt sig fladt ned og bekræfter forløbet, der er indgivet af den norske cykelrytter og hendes træner, danske Kenneth Berner.

- Jeg har sagt undskyld. Ja, ja, ja, det har jeg, siger Jimmi Madsen.

Jimmi Madsen og Dansk Bicycle Club får kritik af DIF, efter den norske cykelrytter Anita Stenberg har anklaget ham for at have krænket hende. Foto: Lars Ronbog Cykling Revser Jimmi Madsen: De er ikke sexobjekter

Krænkelsen fandt sted for knap fem år siden i Berlin på et hotel for cykelryttere i forbindelse med den tyske hovedstads seksdagesløb, hvor Anita Stenberg også deltog.

Jimmi Madsen er bestyrelsesformand i landets største cykelklub, Dansk Bicycle Club, og ansvarlig for udvælgelsen af ryttere til seksdagesløbet i København. Foto: Martin Bubandt Sport og Spil Her er Jimmi Madsens sex-beskeder

Jimmi Madsen var i Berlin med en anden tidligere cykelrytter Michael Sandstød, som han i årevis har arrangeret det københavnske seksdagesløb med, ifølge eget udsagn for at overvære løbet i privat regi.

Krænkende beskeder
Efter det berlinske løb var kørt, spiser og opholder Jimmi Madsen sig sammen med gruppen af danske deltagende cykelryttere og Anita Stenberg i hotellets restaurant.

Da Anita Stenberg og hendes danske værelseskammerat beslutter sig for at gå i seng sent ud på natten, følger Jimmi Madsen efter de to piger, selvom han bor på etagen over.

Bjarne 'Kratten' Kratholm blev bestyrelsesformand i Dansk Bicycle Club, efter Michael Sandstød for få måneder siden trak sig fra posten. Foto: Lars Ronbog Cykling Cykelklub efter sex-besked: Derfor er Jimmi fredet

Pigerne går ind på deres værelse alene, og omkring ti minutter senere sender Jimmi Madsen en række beskeder til den norske cykelrytter på Facebooks Messenger-app, hvor han tilbyder oralsex på sit værelse, alt imens Michael Sandstød angiveligt ligger og sover på selvsamme værelse.

Af beskedtråden, Ekstra Bladet har set, fremgår det, at Anita Stenberg afviser tilbuddet.

Anita Stenberg og Jimmi Madsen fortæller samstemmende til Ekstra Bladet, at de ikke havde noget forhold, der kunne lede op til sex-tilbuddet.

Frygtede konsekvenser
Jimmi Madsen var - og er til stadighed - bestyrelsesmedlem i Dansk Bicycle Club, Danmarks største cykelklub, hvor den norske rytter også er medlem.

Anita Stenberg fortæller, at hun har frygtet at stå frem, fordi Jimmi Madsen har kunnet vælge og vrage, hvem der deltager i det københavnske seksdagesløb, og fordi han er bestyrelsesmedlem i klubben, hvor hun træner.

- Så derfor tog det også lang tid, før jeg var moden nok til at stå frem og moden nok til at kunne møde Jimmi og sige til ham direkte, at jeg ikke syntes, at det var okay, siger Anita Stenberg.

Dansk Bicycle Club råder over Københavns eneste såkaldte velodrom, Ballerup Super Arena, hvor Anita Stenberg, der er i top-20 over verdens bedste kvindelige cykelryttere indenfor disciplinen banecykling, træner.

Hun er flyttet til Danmark for at træne, da Norge ikke råder over nogen velodrom.

Wout van Aert vandt Danmark Rundt 2018. Aftenen før første etape lod han sig interviewe af Ekstra Bladet under forudsætning af, at talen ikke faldt på hans jobsituation. Få måneder senere brød han sin kontrakt. Foto: René Schütze. Cykling Megastjerne skred i utide: Nu er der faldet dom

Mattias Skjelmose Jensen under enkeltstarten ved DM i landevejscykling, i sommer. Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix Cykling Knaldet for doping: Nu vender lykken for ung dansker

74-årige Eddy Merckx er den mest vindende cykelrytter nogensinde. Han vandt over 500 løb i karriere - heraf 11 Grand Tours. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix. Cykling Legende reddet ved et tilfælde: - Det kunne have været slut