Annonce:
Annonce:

Dansk cykelhold mangler million-sponsor: Lukning truer

Det danske cykelhold Cult Energy risikerer at lukke efter kun en enkelt sæson på højt internationalt niveau

Cult Energy risikerer lukning efter denne sæson. (Foto: Ernst Van Norde)
Cult Energy risikerer lukning efter denne sæson. (Foto: Ernst Van Norde)
Annonce:
Følg Cykling

Danmarks største cykelhold risikerer at lukke efter kun en enkelt sæson blandt verdens næstbedste cykelmandskaber.

Det fortæller holdejer og sportsdirektør Michael Skelde til Horsens Folkeblad.

- Hvis vi ikke finder en navnesponsor ud over Cult Energy, har vi ikke noget cykelhold i 2016, siger Michael Skelde til avisen.

- Cult er åben for, at vi finder enten en større sponsor eller en mindre sponsor sammen med Cult, men vi kan ikke køre holdet videre uden to navnesponsorer, siger han.

Michael Skelde slår desuden fast, at han ikke har en plan B.

Dagens taber: Jeg blev ikke slået af en bedre mand

Ifølge avisen koster et sideordnet navnesponsorat i omegnen af otte millioner kroner, hvis holdet skal køre videre på nuværende niveau.

Annonce:

Før denne sæson rykkede Team Cult Energy op i cykelhierarkiet, da de gik fra at være et kontinentalhold til at blive et pro-kontinentalhold, hvilket har betydet, at de har deltaget i flere store løb i denne sæson

Sæsonstarten var dog ikke ideel for Cult Energy, da de blev hæmmet af, at en ny manager, hentet i Luxembourg, viste sig at være en fidusmager, som ikke kunne leve op til egne løfter og derfor heller ikke kunne levere en ekstra hovedsponsor.

DM-favorits bizarre opvarmning: Kan intet huske

Det betød, at råderummet, når der skulle hentes ryttere, blev begrænset. Det kan ske igen, hvis økonomien kommer så sent på plads, at rytterne har fundet kontrakter andre steder.

Cult Energy var kun millimeter fra at vinde DM-titlen i landevejscykling i søndags. Martin Mortensen blev overspurtet af Tinkoff-Saxos Chris Anker Sørensen på de allersidste meter af det 209 kilometer lange cykelløb.

Annonce:

Cykelholdet har 16 fuldtidsprofessionelle cykelryttere, som alle har kontraktudløb efter denne sæson deriblandt tempo-fænomenet Rasmus Quaade, som dog ikke formåede at forsvare sit DM i enkeltstart i sidste uge.

Samtidigt med, at Cult Energy varsler mulig lukning stopper holdets nuværende direktør Christa Skelde med øjeblikkelig virkning. Det skyldes stress og kommer efter grundig overvejelse.

- Ved siden af mine almindelige ledelsesmæssige ansvarsområder har jeg arbejdet hårdt på at finde en medsponsor-løsning for holdet. Så hårdt, at min krop har sendt klarere og klarere advarsler.

- Efter en lægeundersøgelse i sidste uge, har lægen rådet mig til at slippe alle arbejdsopgaver for at lade kroppen og hovedet få ro, siger Christa Skelde i en pressemeddelelse.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: