Annonce:
Annonce:

Dansk cykelrytter alvorligt kvæstet i ekstremløb

Deltagelsen i et amerikansk ekstremcykelløb er endt som et mareridt for danske Anders Tesgaard, der onsdag aften blev kørt ned

Her ses Anders Tesgaard under sidste års Race Across America (Arkivfoto: Privatfoto)
Her ses Anders Tesgaard under sidste års Race Across America (Arkivfoto: Privatfoto)
Annonce:
Følg Cykling

Et af verdens absolut hårdeste cykelløb 'Race Across America' fik onsdag aften amerikansk tid en katastrofal ende for danske Anders Tesgaard, der ifølge lokale amerikanske medier blev kørt ned af en pickup truck. Det skriver mediet The Exponent Telegram.

Danskeren befandt sig alene uden ledsagerbil, da han blev ramt af det store køretøj. Tesgaard måtte hentes i helikopter og ligger lige nu på hospitalet. Hans tilstand er fortsat ukendt.

Ulykken bekræftes på Anders Tesgaards facebookside:

- Anders er desværre ude af RAAM 2015 idet han har været impliceret i et færdselsuheld. Teamet er hos ham på hospitalet og vil skrive alt her på siden omkring Anders, står der.

De pårørende er underrettet.

Annonce:

Ulykken skete på den store Highway 50 i staten West Virginia. Den 40-årige lærer og spinninginstruktør blev fløjet til det nærliggende Ruby Memorial Hospital. Politiet er fortsat i gang med undersøgelser, og har endnu ikke besluttet sig for, hvorvidt man vil sigte køreren af bilen.

Tesgaard har de seneste dage deltaget i det ekstremt hårde løb 'Race Across America' og så sent som kl. 19.12 onsdag aften postede teamet bag danskeren opløftende nyt:

- Dette års RAAM (Race Across America) er hårdere end sidste år, og fårene er skilt fra bukkene, og med Anders HELT fremme som nr. 3 blandt nogle af verdens bedste ekstrem ryttere.

Race Across America startede den 16. juni og et løb fra kyst til kyst på 3000 miles - cirka 4800 kilometer. Anders Tesgaard manglede under 700 kilometer. Det er tredje gang, at danskeren deltager i det imponerende løb.

At gennemføre er i sig selv en gigantisk præstation, netop det gjorde han sidste år. I år lå han til en podieplads, inden det forfærdelige uheld.

The Race Across America (RAAM) er et ultra-maraton-cykelløb på tværs af USA, der er kørt siden 1982.

Løbet er som regel omkring 4.800 kilometer og køres fra vestkysten i Californien til østkysten.

Modsat de professionelle Grand Tours i Europa, Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España, køres det i ét langt stræk. Vinderen når som regel i mål på godt en uge.

Typisk kører rytterne 22 timer i døgnet og holder kun korte pauser.

Løbet har haft et enkelt dødsfald (2003), mens flere er blevet udsat for voldsomme kvæstelser - blandt andet efter sammenstød med biler.

I årets udgave er amerikaneren Scott Ragsdale blevet lammet i nakkemusklerne og senere styrtet hele 20 meter ned på en nedkørsel. Østrigske Gergard Gulewicz blev påkørt af en motorcykel, med hans familie som vidner.

Danske Anders Tesgaard har gennemført flere gange - senest i 2014, hvor han blev nummer fire.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: