Dansk cykelrytter i koma får opbakning fra Contador

Tinkoff-Saxo-stjernerne sender varme tanker til den forulykkede danske cykelrytter Anders Tesgaard

Anders Tesgaard. (Privatfoto)
Anders Tesgaard. (Privatfoto)

Familie og venner håber fortsat på, at Anders Tesgaard vågner fra sin koma.

I mere end en måned har den danske cykelrytter været indlagt som følge af sin ulykke på landevejen i USA 25. juni.

Et hold af amerikanske og danske læger vurderede tidligere på måneden, at det var ansvarligt at sende ham hjem til Danmark, og 12. juli landede han omgivet af et lægehold, hvorefter han blev indlagt på Odense Universitetshospital.

Mens det kun er nærmeste familie og vennekreds, der får tilladelse til at besøge ham, valgte Tinkoff-Saxos Tour-mandskab at donere en trøje med autografer på i forsøget på at sende opbakning.

Anders Tesgaard forulykkede mod slutningen af ekstremløbet 'Race Across America', da han i delstaten West Virginia blev påkørt af en Pickup truck, der kørte med 96 kilometer i timen. Han var på det tidspunkt uden sin ledsagerbil men blev forholdsvis hurtigt fløjet på hospitalet i en helikopter.

På hospitalet fik han konstateret 12 brækkede ribben i højre side og to i venstre, ligesom kæben og højre side af kindbenet var brækket. Derudover var begge lunger punkteret. En MR-scanning viste, at Tesgaard havde pådraget sig flere mindre læsioner i hjernen - men at selve hjernestammen var intakt.

Han blev lagt i kunstig koma, og i løbet af indlæggelsen i USA forværredes hans tilstand. 10. juli blev han taget ud af respiratoren men var fortsat i koma.

6 kommentarer
Vis kommentarer