Dansk cykelstjerne skifter hold

I næste sæson skal Magnus Cort Nielsen køre for EF Education First

Da Magnus Cort vendte hjem til fødeøen Bornholm efter sidste års Tour de France, blev han modtaget som en sand helt. Video: Morten Brandborg.

Den danske cykelstjerne Magnus Cort skifter næste år til det amerikanske storhold EF Education First, og danskeren håber og tror på, at han fremover vil få lov at køre sin egen chance endnu mere.

Tidligere på aftenen kom det frem, at den danske cykelrytter Magnus Cort er fortid på Astana. Den danske cykelstjerne fortæller til Ekstra Bladet, at han glæder sig til at komme ind på et nyt hold.

- Det korte er, at jeg tror, jeg kan få nogle rigtig gode år hos EF. Jeg får en lidt blandet rolle igen. Jeg bliver nok mere fri til at jagte nogle etapesejre rundt omkring, end jeg gjorde på Astana. Jeg har talt med Matti, (Matti Breschel, red.), og han tror også på, at jeg kan få nogle rigtig gode år der, siger Magnus Cort til Ekstra Bladet.

- Jeg tror, det er et hold med en masse godt socialt, og der er også noget omkring social integretet. Der er noget mere engelsk, og der er måske lidt mere ro på, og måske er der lidt mere styr på det, og det bliver måske lidt nemmere for mig at følge med.

Tidligere har Magnus Cort vundet en etape i Tour de France, mens det også er blevet til to etapesejre i Vuelta a España. Den 26-årige dansker vil dog alligevel forsøge at lægge sit fokus et bestemt sted.

- Umiddelbart bliver det mest etaper rundt omkring i etapeløb, og det er også der, at jeg har stort set alle mine sejre. Men det kan da godt være, at jeg skal begynde at kigge på andet. Lige nu kigger jeg lidt mere hen mod hårdere etaper, og det er også der, at jeg regner med at lægge fokus til at starte med til det nye år.

Hvorfor er det lige nu, at du skulle videre i karrieren? Astana er jo et stort hold?

- På et eller andet tidspunkt skal det jo være. Nu har jo været der i to år, og nu havde jeg muligheden. Jeg kunne godt være blevet. Jeg var også i forhandlinger med Astana.

Var der andre hold inde i billedet end Astana og EF?

- Ja, der har været flere muligheder til at starte med. Det bestemmer man nu egentlig selv til at starte med, som der skal forhandles.

Magnus Cort fik sit store gennembrud tilbage i 2014, da han som som 21-årig skrev under på sin første professionelle kontrakt med Orica-GreenEDGE.

Cort startede sin karriere i 2012, hvor han kørte for det danske Kontinentalhold Team Concordia Forsinkring, inden han i 2013 skiftede til Team CULT Energy, som han kørte for i to år.

Sam Bennett vinder første sprinter-slag

Nyt hold på vej - nu betaler Riis

22-årig dansker i kæmpe triumf