Dansk cykeltalent påkørt af flugtbillist

Mikkel Honoré blev torsdag påkørt af en flugtbilist under en træningstur - han slap med overfladiske knubs

Mikkel Honoré kørte en flot debutsæson på World Touren sidste år. Foto: Tim de Waele/Getty images
Mikkel Honoré kørte en flot debutsæson på World Touren sidste år. Foto: Tim de Waele/Getty images

Danske Mikkel Honoré fik sig torsdag en overraskelse af de mere kedelige, da han på sin træningstur blev påkørt af en bil.

Føreren af bilen valgte efter påkørslen at tage flugten, mens den 23-årige Deceuninck-QuickStep-rytter ringede efter hjælp og kom på skadestuen.

Her stod det klart, at han kun havde fået overfladiske knubs. Det skriver holdet i et tweet:

- Efter at være blevet kørt til skadestuen, blev han underkastet flere skanninger og undersøgelser, men de viste heldigvis ingenting, så han kunne udskrives et par timer senere.

- Mikkel har mange ømme muskler og nogle hudafskrabninger. Han vil hvile sig i et par dage, inden han kommer tilbage på cyklen, skriver holdet.

Senere på aftenen var Mikkel Honoré selv til tasterne:

- Jeg føler mig heldig over, at jeg er okay, og at intet seriøst skete efter dagens hændelse. Jeg var på en træningstur og blev ramt af en bil, der efterfølgende kørte væk.

- Jeg synes, at det er på tide med et skift og få mere fokus på sikkerhed, så vi alle kan blive bedre til at dele de smukke veje, jeg er så heldig at kunne kalde mit kontor.

- Jeg kan ikke takke Alice Gasparini (professionel kvindelig rytter, red.) nok for at have hjulpet mig ved hændelsen, skriver han på Twitter.

Mikkel Frølich Honoré, der til dagligt bor i Norditalien, fik sit gennembrud på World Touren sidste år, hvor han skiftede til Deceuninck QuickStep. Han fik ganske vist ingen sejre, men markerede sig som en bundsolid hjælperytter.

Det kunne det hjemlige publikum se ved selvsyn til DM, hvor han var en af tre QuickStep-ryttere til start. På landevejene omkring Esbjerg viste han sig som en af feltets stærkeste ryttere og fik holdkammeraterne Michael Mørkøv og Kasper Asgreen fragtet sikkert frem til finalen, hvor de endte som henholdsvis nummer et og to.

Der er nyt i sagen om Andreas Byskov Sarbo. Foto: PRIVATFOTO Cykling Kørte cykelrytter i døden: Her er hendes forklaring

Richie Porte på sejrspodiet efter sin etapesejr. Foto: Brenton Edwards/AFP/Ritzau Scanpix Cykling Forrygende Porte i front Down Under

Bjarne Riis og  Michael Rogers udveksler ord. Foto Ernst van Norde Cykling Riis henter gammel kending: Tredobbelt verdensmester på plads