Dansk doping-undersøgelse omsider slut

Anti Doping Danmarks og DIF's efterforskning af doping i dansk cykelsport har nået sidste fase og den afsluttende rapport går snart i trykken

Over to års efterforskning af doping i dansk professionel cykling er afsluttet, og Anti-Doping Danmark barsler snart med en diger rapport. (Foto: Polfoto/Jan Unger).
Over to års efterforskning af doping i dansk professionel cykling er afsluttet, og Anti-Doping Danmark barsler snart med en diger rapport. (Foto: Polfoto/Jan Unger).

Dopingrapporten fra cykelsportens uafhængige reformkommisssion, CIRC, viste sig mandag ikke overraskende at være en tynd kop te.

Der er malet med den brede pensel på de 228 sider, som i store træk er et referat af allerede kendt stof tilsat lidt nye detailoplysninger.

Nu kan man så vende blikket mod Idrættes Hus i Brøndby, hvor Anti Doping Danmark (ADD) snart barsler med en dansk dopingrapport efter mere end to års efterforskning i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Konstitueret direktør Christina Friis Johansen oplyser, at efterforskningen er afsluttet, og at man i disse dage er ved at færdiggøre den rapport, som mange venter utålmodigt på.

Se også: Afsløring: UCI-toppen holdt hånden over Armstrong

Friis Johansen er selv blevet interviewet af CIRC, men hun afviser, at der er nogen formel sammenhæng mellem CIRC-undersøgelsen og ADD-undersøgelsen.

Derfor er det tilfældigt, at ADD-undersøgelsen først bliver offentliggjort efter CIRC-rapporten, siger hun.

- Der er ikke noget i CIRC-rapporten, som vi som sådan skal gøre brug af. Vi har lavet vores egen undersøgelse, siger Christina Friis Johansen.

- Men der er selvfølgelig nogle paralleller i forhold til den måde, undersøgelsen (CIRC-undersøgelsen, red.) er konstrueret på, nemlig via interviews med personer med relation til sporten, en kortlægning af fortiden i cykling og anbefalinger for det fremadrettede arbejde.

Se også: Dopingefterforskere vil ikke forstyrre Touren

- Kan man forvente noget tilsvarende af den danske rapport?

- Ja, helt overordnet. På de overordnede linjer kan man godt se nogle paralleller.

- Så I har altså også den brede pensel fremme og maler et overordnet billede?

- Jeg kan ikke sige noget om indholdet af vores rapport, siger Christina Friis Johansen.

Den danske rapport udkommer med sikkerhed ikke i denne uge, idet Anti Doping Danmark er optaget af agenturets 10 års jubilæum som selvejende institution. Det markeres onsdag.

Se også: Armstrong: Flere skal frem med sandheden

Se også: 'Bjarne Riis er en af vinderne'

Se også: Contador fik særbehandling efter dopingtest

6 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere